Denne sporten er vel ikke akkurat kjent for å være av den sikre sorten men underholdning er det hvertfall.Av: Mona Forsnes

I dagens snok på internett kom vi over blant annet denne snutten, der de fleste aldri kommer helt opp den krevende løypa. Men, en mann har det som trengs

Årets liste for løpene finner du til: hillclimbnorway.webs.com/

I Norge blir det arrangert:

14.08.10 – Speedhillclimb, Norway.

11.09.10 – Riggen Hillclimb, Norway. Nordic Cup

25.09.10- NMK Trondhjem, Lånke, Norway.

Om Hillclimb

Hillclimb er en svært publikumsvennlig form for motorsykkelkonkurranse. Sportenutøvesi motbakke med dels naturlige og spesiallagede hindere og kanbeskrives som en blanding av trial og dragracing i ekstrem stigning.Med sine utrolige hopp, rundkast og bratte stigninger girsporten mengder medaction og spenning.

Motorsykkel Hillclimb har sin opprinnelse i USA på 1920 tallet og defineres gjerne som den orginale ekstremsporten. Hillclimb arrangeres i mange land og sporten er i vekst både i Norge, Sverige, USA, Estland, Tyskland, Nederland, Østerrike, Sveits og Frankrike. Sistnevnte arrangerer hvert år et uoffisielt VM-løp med førere fra samtlige nasjoner hvor sporten drives. Det er i USA at sporten er størst i dag.

I Hillclimb kjøres det èn og èn motorsykkel på tid, som regeltoellertre innledende runder i tillegg tilfinale. Om en fører ikke bryter mållinjen vil lengden på forsøket være gjeldende resultat for den aktuelle omgangen (et tidsresultat er dog bedre enn et distanseresultat). Førernes beste resultat fra de innledende omgangene teller som kvalifisering for finale. Finaleomgangens raskeste tid(eller lengste distanse om ingen kommer opp til mållinjen) er vinneren.

Er dette noe du skal få med deg i år?

Facebook-kommentar