Her kan du lese mer om følgende på BikePort.no:

– Inlogging
– Profilbilde
– Registreringen
– Hvordan fungerer Bloggen
– Hvordan fungerer Postkassen
– Hvordan fungerer Gjesteboken
– Klubber og Grupper
– Venneliste og Venner om deg
– BikePort Forum
– Sletting av egen profil
Innlogging

Brukernavn:
Brukernavnet ditt er den epostadressen du oppga ved registrering.

Passord:
Passordet ditt ble sendt til deg på epost ved registrering. Dette passodet kan du endre selv til eget valgt passord i endre profil.

Glemt passord?
Hvs du har glemt passordet ditt eller skriver feil passord får du valg om å få tilsendt passordet på epost. Passordet blir da sendt den epostadressen du oppga under registreringen din.

Jeg har ikke fått tilsendt epost med passord
Dersom du ikke har fått tilsendt noen epost fra oss med passord, og det heller ikke kommer noen epost når du etterspørr passord er det to mulige feil:
1. Sjekk epostmappen for SPAM/Useriøse epost, og se om eposten har havnet der.
2. Du har skrevet feil epostadresse under registreringen. Send oss en epost så kan vi få sjekket om den stemmer og evt rette opp denne.

Profilbilde

Dersom du har problemer med å få lastet opp ditt eget profilbilde er årsaken mest sannsynslig at bildet er for stort. Bildet bør være under 300 Kb, og størrelsen kan godt være 250 x 250 px.

Lag deg en mindre versjon av bildet og forsøk igjen.

Registreringen

Hva er Nick?
Nick er det kallenavnet du ønsker å ha her inne. Det er et unikt navn som bare en person kan ha. Du kan senere skifte Nick om du ønsker det, så lenge det ønskede nicket er ledig.

Hvorfor må jeg oppgi postnummer?
Når du registrerer deg her på BikePort.novil du automatisk med i en gruppe som varsler om radar i ditt hjemfylke. Postnummeret ditt hjelper oss å få deg plassert i riktig hjemfylke. Du kan etter registrering melde deg ut av denne radar-gruppen om du ønsker det (og også melde deg inn i andre fylkesgrupper om du skal på tur). NB! Tjenesten e ikke aktivisert enda.

Hvorfor må jeg oppgi mitt mobilnr?
Her på BikePort.no kan du bruke din egen mobiltelefon for å oppdatere bl.a. din egen blogg, galleri, melde deg inn og ut av grupper og du kan og abbonere på varsler på sms fra dine venner og mc-klubber. Vi trenger derfor å verifisere ditt mobilnr. Når du oppgir ditt mobilnr får du tilsendt en SMS med kode som du skal oppgi på side 3 i registreringen.

Epost
Epostadressen din bruker vi til å blant annet sende det informasjon om nyheter og endringer på netttstedet.

Bilde og egen personlig infomasjon
Bilde du eventuelt laster opp blir ditt personlige profilbilde. Vi har i utangspunktet ikke spesielle kriterier for bildet, men støtende bilder blir slettet. Du velger selv hvor mye du ønsker å fortell om deg selv, og du har mulighet til å “leke” litt med skrifttyper og størrelse.

Klubber
Her kan du melde deg inn i din(e) MC-klubb(er) (gruppe). Om du ikke finner din klubb kan du foreslå den som ny klubb, og vi vil oprette denne så snart vi kan.

Vi tilbyr alle norske klubber helt gratis administrasjon av klubbsidene, med generell informasjon, nyhetsside,eget forum, galleri og aktivitetskalender. Ta kontakt for å få tildelt administrasjon til din klubb.

Om du har andre spørsmål om registreringen kan du sende oss en epost.

Hvordan fungerer Bloggen
Alle medemmer har hver sin blogg som kan oppdateres når du er pålogget eller direkte fra din mobiltelefon. Du kan dermed oppdatere Bloggen din mens du er ute på MC-tur uten bruk av PC.

Bilde i blogg’en
Om du blogger fra PC, kan du blande bilder og tekst slik du selv ønsker det. Når du velger Nytt Innlegg i din Blogg vil du se et icon nederst til høyre i formateringsmenyen som henter bilder fra ditt eget bilde-galleri. Forutsetningen for å bruke bilde er at du først har lastet opp bildet til ditt galleri, entn fra PC eller sendt inn fra telefonen med MMS.

Oppdatering av Blogg fra mobil:
For å oppdatere din egen blogg fra mobil skriver du SMS med “Bikeport Blogg Din Melding” og sender denne til 2077. Du vil da motta en bekreftelse på SMS om at din Blogg er oppdatert. Du kan og sende inn MMS med bilde eller film.

Du kan og abonnere på Blogg-oppdateringer fra dine venner. Du bestemmer selv hvilke av dine venner du vil tegne abonnement til. Abonnementet starter du i din venns blogg. Du får da tilsendt SMS/MMS med oppdateringen direkte til din tlf når han/hun oppdaterer sin egen blogg.

Å oppdatere egen blogg via SMS koster kr. 2,- pr stk, MMS kr 5,- pr stk.

Bilde-galleri (Profil og Klubber)
Alle brukere og klubber har sitt eget bilde-galleri med 100MB lagringsplass.

Du kan selvlage egen mappe-struktur og lagre bilder direkte fra din egen PC. Bilder kan også lastet opp direkte fra mobil når du er ute på tur. Da lagres bildet automatisk i MMS-katalogen.

Lagring fra mobil:
For å sende inn bilder til ditt personlige galleri med MMS skriver du “BikePort bilde” som tittel på MMS’en og sender denne til 2077.

Hvordan fungerer Postkassen
Postkassen er en plass hvor du kan ende personlig brev til en eller flere andre medlemmer på Bikeport.no

Du kan enten sende post fra et annet medlems profilside, eller ved å gå via din egen postasse og velge “send post”. Du kan da velge mottaker av post direkte blandt dine venner.

I hovedmenyen vil det vises hvor mange uleste meldingerdu har. Uleste meldinger i din egen innboks er skrevet i fet skrift. Leste i vanlig skrift. Det samme gjelder i utboksen hvor meldinger i fet skrift betyr at mottaker ikke har lest denne enda.

Det er gratis å sende og motta post på og fra PC på Bikeport.no

Du kan selv velge å motta SMS-varsel når du mottar ny post i postkassen.

Hvordan fungerer Gjesteboken
Gjesteboken er en plass hvor du kan legge igjen en hilsen. I din egen gjestebok kan du svare direkte tilbake til avsender ved å velge “svar”. Du kan og slette inlegg som du ikke ønsker skal ligge i gjesteboken din.

Om du ønkse det kan du få varsel på din mobil når du får nytt innlegg i din gjestebok. Start abonnementet i gjesteboken din.

Bildebruk
Bilder du har lagret i ditt eget personlig galleri kan du benytte både i din egen profil, blogg, gjestebøker, gjestebok-svar, nyheter på klubbsider osv.

Kodeord fra telefon
Foreløpig er følende kodeord satt opp for bruk av mobiltelefon til oppdatering av personlige sider:
Bikeport Blogg: Poster tekst/bilde/film på din blogg (SMS og MMS)
Bikeport Bilde: Poster bilde på ditt eget personlig galleri

Klubber og Grupper

Klubbene har vi foreløpig delt inn i følgende grupper:
– MC-merke
– MC-klubber

Som medlem her på BikePort.no kan duselvsagt være medlem i så mange klubber som du selv ønsker. Som du vil se har du automatisk blitt medlem av klubben til det MC-merke du selv oppgav ved registreringen.

MC-merkeklubb
Her kan du følge med på nyheter og events og du kan diskutere med de andre i gruppa i eget forum. Hver merkeklubb ha eget forum hvor du kan diskutere hva du vil og delegode og/eller mindre gode opplevelser. Vi stor takhøyde på hva som blir pubisert så lenge innlegg ikke direkte er støtende.

MC-klubber
Her kan du følge med hva som skjer i din egen MC-klubb. Administrator vil kunne legge ut nyheter. Oppslagstavla er for alle å benytte og diskusjonen kan du ta i eget forum. Du ser og selvsagt alle andre medlemmer.

Generell klubb-beskrivelse og klubb-logo legges ut av administrator på klubben.

Nyheter legges også ut av den eller de som har administrator-tilgang på klubbsiden.

Oppslagstavlen er der for å gi korte eller lengere beskjeder til alle andre medlemmer i gruppa.

Du kan og abonnere på oppdateringer med nyheter og hva som skjer i klubbens oppslagstale. Abonnementet starter du på den aktuelle siden. Abonnementet medfører at posteringer sendes ut til din mobiltelefon som SMS/MMS. Om alle i klubben har slikt abonnement kan man enkelt formidle beskjeder om alt fra MC-tur, kaffetreff eller en pils ilag på pub’en.

På Forum’et kan du være med å diskutere absolutt alt som angår klubben eller hva hjertet begjærer.

Medlemslisten viser alle medlemmene i klubben og hvem som er administrator.

På kalendersidene kan du se hva som skjer av arrangement i din egen klubb, enten de er kun for dere som er medlemmer, eller er åpne treff som også automatisk kommer påBikePort Kalenderen. Du legger selvsagt inn nytt arrangement enkelt og greit med noen få tastetrykk. Legg til treff, turer og annet som skjer i regi av klubben eller sammen med andre klubbmedlemmer for enkelt å få markedsført din klubbs arrangement!

Om du ønsker admin-tilgang til din klubb kontakter du oss på intern post eller på vanlig epost, så gir vi deg dette.

For at dere medlemmer skal få best nytte av klubbsidene vil det være stor fordel om dere samler mest mulig av klubbmedlemmene deres her på BikePort.

Skulle du ikke finne MC-klubben din i oversikten over alle grupper sender du oss bare en forespørsel om å få en opprettet 🙂

Venneliste og Venner om deg
Når du legger til en annen bruker som venn (gjøres på profilsiden) kommer denne på din venneiste med den eventuelle beskrivelse du selv skriver om denne vennen. Du kan senere endre din beskrivelse og eventuelt slette personen fra din egen venneliste.

Om du ønsker å få tilsendt SMS/MMS med oppdateringene din venn gjør på sin blogg, velger du dette på hans/hennes blogg-side.

På siden “venner om deg” kan du se hvem som har deg på sin venneliste og hva de enkelte har skrevet om deg. Om du ikke ønsker å stå på en persons venneliste kan du her slette deg fra vedkommenes liste.

BikePort Forum
Bikport Forum er åpen for å lese for alle besøkende på BikePort, men det er kun medlemmer som kan legge inn nye tråder og svare på andre innlegg.

På BikePort Forum kan du diskutere abslutt alt du vil innenfor rimelighetens grenser.

Om du har ubesvarte spørsmål vedrørende bruk av BikePort.no kan du gjerne kontakte oss på epost.

Sletting av egen profil
Om du ønsker å slette din egen profil gjør du dettepå samme plass som du endrer profilen din.

Facebook-kommentar