26-pedrosa26-pedrosa_lg4_4592_0.big

 

Honda har ikke vunnet et MotoGP-løp på sin egen hjemmebane Twin Ring Motegi i Japan siden 2013. Den gang vant Dani Pedrosa foran Jorge Lorenzo. Søndag gjorde Hondas spanjol det igjen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Jorge Lorenzo var raskest under lørdagens kvalifisering. Men bare åtte hundredeler foran teamkompis Valentino Rossi, med Marc Marquez på tredje beste startspor.

 

LORENZO FORSVANT

Da starten gikk på den regnvåte Motegi-banen, var det litt overraskende Valentino Rossi som ledet an gjennom sving én. Men allerede to svinger senere ble han passert av en aggressiv Jorge Lorenzo. Og spanjolen som er oppvokst på Mallorca gjorde som han pleier: Han forsvant i horisonten, og Rossi og de bak ham hadde ikke en sjanse til å holde følge.

 

STOR LEDELSE

Etter syv runder ledet Lorenzo med drøyt tre sekunder på Rossi, og mer enn åtte sekunder på Dani Pedrosa. Så begynte ting å skje: Valentino Rossi klarte å matche teamkameratens rundetider, og bak i feltet var Dani Pedrosa raskeste mann på banen – tidvis to sekunder raskere pr. runde enn Rossi og Lorenzo.

 

DEKKSLITASJE

Begge de to Yamahaførerne strevet voldsomt med nærmest utslitte framdekk; Lorenzo åpenbart mer enn Rossi. Med seks runder igjen av det 24 runder lange løpet passerte Pedrosa Rossi som da lå som nummer to. Deretter gjorde han kort prosess med Jorge Lorenzo. Men samtidig hadde Rossi klart å hente ut det siste av framdekket, hang seg på Pedrosa og tok igjen en hardtkjempende Lorenzo. Med drøyt tre runder igjen passerte italieneren sin spanske teamkamerat og sikret seg sølvplassen bak Pedrosa. Lorenzo ble til slutt nummer tre. Bak ham sikret Marquez seg fjerdeplassen – drøyt 27 sekunder bak teamkamerat Pedrosa.

 

SEIER NUMMER 50

Seieren på Motegi var Dani Pedrosas femtiende i GP-sammenheng, og hans første vinnerløp på over ett år. Nå gjenstår det bare tre løp av årets MotoGP-sesong: Phillip Island i Australia, Sepang i Malaysia og finaleløpet i spanske Valencia. Bare to mann kan kjempe om seieren: Valentino Rossi leder med 18 poeng foran Lorenzo, og det ligger an til et bikkjeslagsmål som trolig ikke avgjøres før i Valencia. Lorenzo har allerede uttalt at han satser alt på å vinne de tre løpene. Men selv det vil ikke være nok til å sikre seg verdensmestertittelen i 2015 dersom Rossi blir nummer to i samtlige tre løp. Vi tipper at både Dani Pedrosa – som viser stigende form – og Marc Marquez kan stikke kjepper i hjula for både Lorenzo og Rossi.

Facebook-kommentar