honda1

 

Honda planlegger ikke bare én men kanskje to nye supersportsykler. Trolig kommer i alle fall en av dem allerede i 2017.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Dagens CBR 1000RR Fireblade er i bunn og grunn den samme sykkelen som ble lansert i 2008. Etter at BMW sjokkerte og revolusjonerte klassen med sin S 1oooRR i 2010 har Hondas Fireblade havnet kraftig i bakleksa.

 

MER HESTER

Selv om vi har hatt sansen for Hondas mantra om at traction control sitter i førerens høyrehånd, er det ikke til å legge skjul på at samtlige konkurrenter nå kan tilby sykler med en imponerende liste over elektroniske hjelpemidler. Med nye Fireblade skal dette visstnok rettes på. I tillegg vil den nye motoren ha mer hester enn dagens for å gjøre sykkelen mer konkurransedyktig.

 

FORTSATT FOR GATEN

Det understrekes fra kilder i Honda at nye Fireblade fortsatt er rettet mot gatemarkedet, og at både design, ergonomi og kjørbarhet skal være fokusert  på nettopp mot dette. En slik tilnærming høres fornuftig ut. Det er tross alt gatemarkedet – og ikke trackdaymarkedet – som er det største. Men da trenger kanskje Honda noe mer i tillegg til CBR 1000RR?

 

NY RVF

Honda har vist frem sin RC213V-S – en ren MotoGP-replika, håndlaget og til en prislapp rundt millionen. Men nå har engelske MCN funnet patenttegninger som viser en helt ny sykkel; RVF 1000 V4. Når – eller om – denne sykkelen lanseres, er helt i det blå, men så vidt vi forstår skal dette kunne bli en konkurrent til Yamahas R1M, Aprilias RSV4 RF eller Ducatis Panigale. MCN antyder at Honda jobber med en versjon som vil få en prislapp på rundt 25.000 engelske pund (ca 325.000 NOK), men at det også eksisterer planer om en versjon til den doble prisen.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

RVF: Er dette Hondas nye V4 til supersport-segmentet?

RVF: Er dette Hondas nye V4 til supersport-segmentet?

 

ONE MORE THING…

Som om ikke det er nok: Honda sier selv at de jobber med tre prosjekter for superbike-markedet; en oppdatert versjon av Fireblade, ny RVF 1000 V4 – og en billigversjon av nevnte RC213V-S. Fabrikken sier det er sannsynlig at de vil sette ett eller to av prosjektene ut i livet, men ikke alle tre.

Facebook-kommentar