Vi snublet over denne på motorsykkelsimulatoren på nettet. Simulatoren er utviklet av Honda, og heter SmarTrainer hvor SMART står for Safe Motorcyclist Awareness and Recognition Trainer.

Simulatoren skal være et ledd i å gi helt ferske motorsyklister muligheten til å ”lærekjøre” under helt sikre forhold, samt for de som føler de trenger litt trening etter mange års fravær fra to hjul.

Simulatoren er laget med originalt MC-styre med gass, brems og clutch. Man har også bakbrems og girpedal tilgjengelig for optimal simulering, og setter føreren i et (forholdsvis) realistisk miljø.

HondaSmart_01_1219998059.jpg

Simulatoren har 17 forskjellige trafikksituasjonsmiljø og en kan velge i tillegg til å velge mellom bykjøring og landeveiskjøring også velge om man ønsker å kjøre i dagslys, natt eller i skikkelig tåke.

HondaSmart_02_1219998059.jpg

Simulatoren skal ha mulighet for å se utført kjøring i etterkant fra siden, ovenfra, bakfra og forfra i sakte kino. En skal også kunne se egen kjøring sett fra et annens kjøretøy man har passert eller liknende. Kanskje kjekt å se hvordan man selv oppfattes fra førerposisjon i en trailer?

HondaSmart_04_1219998059.jpg

HondaSmart_05_1219998059.jpg

Grafikken virker ikke å være helt “playstation3”, men skal etter sigende være realistisk…… Noe for norske kjøreskoler kanskje?

Facebook-kommentar