Finanskrisen slår tydeligvis stadig om seg, og Honda-konsernet tar konsekvensene med å spare inn penger der de kan.

Nylig annonserte de at de trakk sitt fabrikkteam fra Formula One, og nå fredag som var, annonserte de at de trekker sitt fabrikkteam fra AMA Superbike, som er superbike-serien i USA som arrangeres av American Motorcyclist Association (AMA).

VG melder også at Suzuki og Subaru trekker seg fra ralleysatsningen. Det kan se ut som det begynner å spøke for motorsporten.

AMA Superbike Championship ble startet i 1976 og er utstillingsvindu nr en i USA etter motoGP for fabrikker og deres modeller. AMA Superbike Championship er en del av AMA Pro Racing serie, som har roadracing-røtter het tilbake til 1934.

Flere av de store motorsport-seriene forventer mer eller mindre nå at team trekker seg fra konkurransene pga økonomiske grunner, og sponsormidler er blitt vesentlig vanskeligere å finne. Blant annet opplever NASCAR en stor nedgang i sponsormidler.

(VG-nett melder nå også at Suzuki og Subaru trekker seg fra rallysatsningen de har og at Petter Solberg muligens er uten jobb. Det spekuleres i at Subaru vil offentliggjøre dette tirsdag.)

Hvilke konsekvenser slike trekk får for salget av merkevarene i tiden som kommer er for tidlig å spå. For bilindustrien vil man trolig merke liten forskjell om man ikke er med i formel 1, da det er milevis fra en F1-bil til bilen som selges hos forhandleren.

For en motorsykkelprodusent er ikke avstanden på langt nær så stor, da det benyttes stadig mer teknologi og nyheter på mange MC-modeller som utvikles først og fremst for SuperBike, og ikke minst motoGP-syklene. Trolig hadde både Honda, Yamaha, Ducati, Suzukiog Kawasaki merket det på salgstallene om de hadde uteblitt fra for eksempel motoGP.

Hondas uteblivelse fra AMA er trolig ikke det siste vi ser av konsekvenser pga den økonomiske globale situasjonen. Hvor mange som trekker seg og fra hvilke serier avhenger nok av strategiske beslutninger og/eller eventuelle nødvendige grep som må tas av produsenter for å være sikker på å overleve i tiden fremover OM krisen skulle bli langvarig.

Men en kjedeligere hverdag hadde det absolutt blitt om RoadRacing-serier rundt om forbi måtte legges ned pga manglende deltakelse og eventuelle manglene nødvendige sponsormidler.

Facebook-kommentar