Bikeport sitt bidrag til økt fokus på norsk roadracing fortsetter og siden årets sesong nå er avsluttet, har vi igjen kontaktet førerne våre her i Norge.

 

Denne gangen har vi gleden av å presentere Stinius Viking Ødegård som har hatt et suksessfullt år og som også fikk prisen ”Spirit of the Cup – for professionalism and dedication”

 

Under følger svar fra Stinius:

 

– Hvor fornøyd er du med din egen sesong i året som har gått, og har det svart til dine forventninger?

Jeg er veldig fornøyd med sesongen totalt sett. Jeg har kjørt European Junior Cup, som går sammen med Superbike-VM, i tillegg til 125GP i det svenske mesterskapet og Superstock 600 i NM. Jeg har lært utrolig mye og utvikla meg masse som fører. Jeg skulle gjerne hatt enda bedre resultater, men er uansett veldig fornøyd med hvordan det har gått og satser på at det blir enda bedre neste sesong.

 

 

– Hva er det du er mest fornøyd med etter sesongen 2012?

Høydepunktet denne sesongen var nok 5. plassen i European Junior Cup på Brno i Tsjekkia. En fantastisk bane å kjøre på og et løp jeg kommer til å huske lenge. Jeg var med og fighta i teten nesten hele løpet, men fikk et tilbud mot slutten som nesten sendte meg av sykkelen og som gjorde at jeg mista kontakten til de fire foran. Allikevel klarte jeg å holde hodet kaldt og holdt unna for de bak meg, så jeg sikra 5. plassen. Jeg og teamet fikk også en pris under avslutninga av EJC, som heter Spirit of the Cup – for professionalism and dedication, som jeg er veldig stolt av.  Er også veldig fornøyd med at jeg kom til mål og tok poeng i alle løpene jeg kjørte ute i Europa!

 

 

– Er det noe du ville gjort annerledes eller noe som ikke svarte til dine forventninger?

I starten av sesongen hadde vi masse problemer med 125GP-sykkelen i SM, og det var ikke noe morro. På grunn av alle problemene så fikk jeg egentlig aldri farta i kroppen på den sykkelen denne sesongen, så når nest siste SM-runde kom bestemte jeg meg for å heller kjøre 600 resten av året.

 

– Fikk du kjørt alle de løpene du på forhånd hadde planlagt? Hva forårsaket eventuelt det at du fikk DNS?

Jeg hadde én DNS i år, og det var løp nr 2 på ACR i Mo i Rana. Jeg hadde tatt en henna-tattovering i Spania uka før, og fikk en allergisk reaksjon på den som gjorde at armen min hovna opp så mye at jeg nesten ikke fikk skinndressen over og det var vanskelig å holde skikkelig fast i styret. Lærte at jeg aldri skal gjøre det igjen. Ellers har jeg holdt meg skadefri i år.

 

 

– RR-Sesongen i år var svært kort og kompakt. Hva fyller du tiden før/etter løpssesongen og har du andre noen andre farstfylte aktiviteter du bedriver imellom løpene?

For min del har sesongen vært ganske lang faktisk 🙂

Jeg har kjørt 19 løp fordelt på 13 løpshelger i år, så det har ikke vært så mye tid til andre aktiviteter enn reising, kjøring og litt skole før og etter skoleferien.

 

– Hva er dine planer for sesongen 2013? (Skal du legge opp, fortsette, bytte sykkel?)

Jeg har fått flere spennende tilbud ang. neste sesong, men det er ikke helt bestemt hva vi velger å gjøre ennå. Det blir uansett internasjonal satsing, det er helt sikkert. Og så skal jeg også selvfølgelig kjøre alle NM-rundene i Superstock 600 som ikke kolliderer med internasjonale løp. Der skal jeg prøve å henge meg på de beste!

 

– Hva finner du på nå i høst når sesongen er ferdig, og hvordan forbedrer du deg til neste sesong?

I høst og vinter skal jeg prøve å få kjørt en del supermotard og cross når jeg har mulighet til det. Forhåpentligvis blir det også et par turer til Spania for å trene i løpet av vinteren. Jeg skal også trene en del styrke, for jeg merka at jeg ikke hadde nok styrke på slutten av SST600-løpa i år 🙂

 

– Har du annet du ønsker å dele med våre lesere som ikke fremgår i spørsmålene over – fortell gjerne!

Jeg vil gjerne takke alle mine samarbeidspartnere for støtten i år! Jeg vil gjerne også takke alle som følger meg på racingsiden min på Facebook, skriver til meg og støtter meg. Det er utrolig morro!

 

Under kan du lese hva Stinius Viking fortalte til oss i vår:

 

“RR  -førere i Norge” med Stinius Viking Ødegård

 

Andre “RR-førere” kan du lese om her.

Facebook-kommentar