Vi holder det gående i vårt fokus når det gjelder våre Norske Roadracing førere og bidragene fortsetter å strømme på, der førere forteller om hvordan det gikk i årets sesong. Ukas bidrag denne gangen er Tage Solberg som egentlig er en glad gutt, selv om sesongen er ferdig.

 

Her er Tage Solberg sitt bidrag til vår høstserie:

 

Uskadet!

Denne sesongen har jeg brukt til å komme tilbake på banen. Etter nakkeskaden i 2011 var det overhodet ikke sikkert at jeg skulle tilbake i det hele tatt. Når avgjørelsen var tatt om å kjøre, så var det bare å sette mål, jobbe hardt og håpe på det beste. Det eneste jeg ikke fikk, var en oppkjøring til sesongen på vinteren/våren.

 

Foto: DMW Foto

 

Gøy å være tilbake på sykkelen.

Denne sesongen startet vi på Assen i Nederland. Her er det mye kjentfolk både på og utenfor banen og det er nesten som å komme hjem. Turneen fortsatte på ACR, Karlskoga, Vålerbanen og avsluttet i høst på Assen.

 

Resultatmessig er jeg ikke fornøyd. Det ble noen fine løp, men 4. plasser er ikke det jeg er ute etter. Målsettingen var å stå på pallen i NM og det ble en 6. plass totalt. Et lyspunkt var 2. plassen bak Norvald i Superbike Challenge på Karlskoga. I tillegg kjørte jeg identisk rundetid på Vålerbanen som i 2010 (0,1 sek bedre tid og jeg hadde kalt det vellykket!).

 

Årets opptur kom da vi klarte å fylle tribunen på Vålerbanen. Det skjedde under NM i Roadracing i august. Solør MC Klubb gjør en kjempejobb med å arrangere løp og neste år satser vi på enda flere tilskuere. Denne helgen inviterte vi også mange gjester og det er alltid like gøy.

 

Foto: Jon Fredheim Grandstand

 

 

Veien videre

Sykkelen har (nesten) ikke vært i bakken. Vi jobber videre med den så den er enda mer konkurranse-dyktig neste sesong. Enda viktigere enn det er at jeg er uskadet. Det er lenge siden sist. Som vanlig skal jeg bruke vinteren til å trene mye, men som uskadet så har jeg et mye bedre utgangspunkt og kan bruke tiden annerledes. Istedenfor legetimer og fysioterapi kan jeg legge en langsiktig plan og være i bedre form neste år. Det blir mange timer på Condis Treningssenter med PT, sirkeltrening m.m. Når sola skinner er vi også ute på snowboard eller langrennsski.

 

Det har vært en flott sesong hvor jeg har fått være med på mye. Enten det er som utøver, instruktør, hjelpe andre team, egne arrangement eller rekruttering til sporten, så trives jeg veldig godt på banen.

 

Takk til teamet, sponsorer og publikum! Vi sees på banen neste år 🙂
Se www.solberg-racing.com for mer info og bilder.
Finn meg på twitter for å følge med i vinter: @tagesolberg

 

Foto: DMW Foto

 

Relaterte linker:

 

“RR-førere i Norge” med Tage Solberg

Les alle bidragene fra våre norske RR-førere her.

Facebook-kommentar