Vår høstserie der vi presenterer norske roadracing førere er fortsatt ikke over og dagens fokus er Truls Svendsen som har hatt en voldsom flott utvikling i årets sesong.

 

Under kan du lese han bidrag til spørsmålene som ble stilt:

 

– Hvor fornøyd er du med din egen sesong i året som har gått, og har det svart til dine
forventninger?

Jeg er veldig fornøyd med årets sesong. Den har gått over all forventning, siden det var min første sesong. Jeg kjørte NorgesCup 125 Junior Standard og noen løp i den svenske juniorcupen. Kom på 2. plass i NorgesCup, med to løp mindre kjørt enn vinneren, siden jeg valgte å ikke kjøre på Rudskogen. Har lært mye av å kjøre 125 Standard, og spesielt løpa i Sverige, siden nivået er så høyt der. Har fått blod på tann og er klar for å satse skikkelig i Rookie 600 neste år.

 

– Hva er det du er mest fornøyd med etter sesongen 2012?
Etter at sesongen i Norge var ferdig kjøpte vi Renate Jensens Yamaha R6, og stilte til start i de to siste løpa i den svenske Rookie 600-serien, på Karlskoga. Gjorde det mest for å komme i gang med 600-kjøringa, men jeg må også si at det blei årets høydepunkt. Jeg kom på 6. plass i det første løpet og kjørte meg opp til en 3. plass i løp nr 2, før jeg endte i grusen. Blei litt ivrig etter at jeg skjønte at jeg hadde mulighet til å ta igjen de to foran meg også, men det er sånt man lærer av.

 


 

– Er det noe du ville gjort annerledes eller noe som ikke svarte til dine forventninger?
Jeg hadde en del tekniske uhell i noen av løpa i den svenske junior-cupen som var ergerlige, men ellers har sesongen gått bra.

 

– Fikk du kjørt alle de løpene du på forhånd hadde planlagt? Hva forårsaket eventuelt det at du fikk DNS?
Jeg hadde planlagt å kjøre alle Norgescup løpene og et par løp i Sverige.  Fikk kjørt alle løpene i Norgescupen bortsett fra de to løpene som gikk på Rudskogen, siden jeg valgte å stå over. I Sverige så kjørte jeg flere løp en det som var planlagt, men jeg hadde også litt problemer med sykkelen også som gjorde at jeg ikke kom til mål i alle løpene.

 

– RR-Sesongen i år var svært kort og kompakt. Hva fyller du tiden før/etter løpssesongen og har du andre noen andre farstfylte aktiviteter du bedriver imellom løpene?
Har trent mye før, under og etter sesongen og har store planer videre for vinteren og våren før neste sesongen.

 


 

– Hva er dine planer for sesongen 2013? (Skal du legge opp, fortsette, bytte sykkel?)
I 2013 satser vi for fullt i Rookie 600 i Norge og Sverige. Håper å være med å kjempe om tittelen her i Norge.  Er Også klar for å gi svenskene hard konkurranse.

 

– Hva finner du på nå i høst når sesongen er ferdig, og hvordan forbedrer du deg til neste sesong?
Nå skal jeg trene mye fysisk for å være best mulig rustet før neste sesong og så planlegger vi en tur til Spania i påsken for å kjøre en del før sesongstart. I tillegg blir det en del jobbing med å prøve å skaffe sponsorer.

 

– Har du annet du ønsker å dele med våre lesere som ikke fremgår i spørsmålene over – fortell gjerne!

Takk til mamma og pappa som stiller opp for meg 110 % hele tiden.  Og gjør at jeg får sjansen til å drive med Roadracing.

 

Tusen takk til Henrik Øwre og Thomas Sigvartsen som har hjulpet meg ekstremt mye gjennom sesongen og gjort at jeg har kommet så langt som jeg har gjort på så kort tid.

 

Og takk til de samarbeidspartnerne som har hjulpet meg under sesongen.

 

Under kan du lese hans og andres bidragtil vår serie “RR-førere i Norge”.

 

“RR-førere i Norge” med Truls Svendsen

Les alle bidragene fra RR-førerne her.

 

 

 

Facebook-kommentar