Den 6. november åpner de offisielle dørene for Milano-messen EICMA. Men allerede 4. november har flere fabrikanter lovet oss gloheite nyheter for 2015-sesongen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Kawasakis nye, gategående versjon av banesykkelen H2R – H2 – er kanskje den mest omtalte sykkelen i pressen og blant motorsykkelinteresserte generelt. Med en supercharger for å blåse liv i de 200 hestekreftene, blir dette noe av det heftigste du får lov til å kjøre på veien. Vi tør ikke engang tenke på forsikringsprisen…

 

H2R: Dette er Kawazakis 300 hester sterke H2R slik vi så den på INTERMOT i Köln. Snart presenteres en temmet versjon.

H2R: Dette er Kawazakis 300 hester sterke H2R slik vi så den på INTERMOT i Köln. Snart presenteres en temmet versjon. FOTO: Claus Diseth

 

NY YAMAHA R1

Videoen øverst i saken viser nyeste Yamaha R1, som i følge reklamevideoene fra fabrikken vil forandre deg som person, og måten du tenker motorsykkelkjøring på. Foreløpig er det ikke så mange detaljer som er sluppet ut, men så vidt vi kan se, er den i alle fall utstyrt med det meste av teknologiske hjelpemidler for å holde deg på to hjul selv med ekstremt nedlegg. Valentino Rossi prøvekjører sykkelen i en av Yamahas erte-videoer, og han er – naturlig nok – overbegeistret.

 

MULTISTRADA: Ducatis Multistrada kommer visstnok i helt ny versjon, med ny motor og dempere fra Øhlins.

MULTISTRADA: Ducatis Multistrada kommer visstnok i helt ny versjon, med ny motor og dempere fra Øhlins.

 

NY MULTISTRADA

Ducati skal visstnok vise frem sin nye Multistrada på EICMA i Milano. Motoren er en Testastretta DVT. DVT står for Desmodromic Variable Timing, og det denne teknologien gjør er å justere overlappingen mellom kamakslene, det vil si den perioden i veivakselgrader som både innsugs- og eksosventilene er åpne samtidig. Det skal gi bedre forbrenning, mykere gange og lavere drivstoff-forbruk. I følge ekspertene.

 

NY BMW S1000XR

BMW akter visstnok ikke å la Ducati være alene om «Multistrada-markedet». Det florerer av spionbilder av nye S1000XR på nettet, men BMW holder selv kortene relativt tett til brystet.

 

ANDRE RYKTER

Triumph skal visstnok vise oss en rekke helt nye modeller i Milano. Det samme skal muligens MV Agusta som var veldig beskjedne på messen i Köln (de var ikke der). Det ryktes blant annet om en ny F4. Og så er det to rykter som har vært standhaftig med oss i alle fall siden 2011: 1) Honda kommer med en helt ny Fireblade, basert på fabrikkens MotoGP-racer. Og 2): Endelig kommer en oppgradert versjon av legendariske Africa Twin. Den som lever får se. Dørene åpnes for pressen 4. november.

 

 

Facebook-kommentar