I begynnelsen av mai skrev vi om at det engelske vegdirektoratet jobbet var i startgropen med et nytt evalueringsprogram for motorsykkelhjelmer som de har kalt SHARP (Safety Helmet Assessment and Rating Programme)

Nå begynner resultatene å komme, og de offentliggjøres på fortløpende på SHARP’s egne nettsider.

Evalueringsprogrammet skal gjøre det enklere for publikum å vurdere beskyttelsesgraden for hjelmer. Alle hjelmer som er i lovlig salg skal igjennom testene, hvor de vurderes på en skala fra en til fem.

I tillegg til selve stjerne-statusen omfatter også testen vekt, størrelser, type visir, ventilasjon, festeløsning på hakereim og materiell i hjelmen.

Nettsiden med resultatene har gode søkemuligheter, og du kan søke på kriterier som produsent, type, resultat, størrelser og pris. Så langt har kun seks hjelmer oppnådd beste resultat, mens hele ni kun har oppnådd 2 av 5 stjerner. Ingen av de så langt testede hjelmene har fått dumping med kun en stjerne.

På siden til SHARK kan du selv følge med og se hva din hjelm oppnår av resultat. Videre kan det være lurt å sjekke her før du investerer i ny hjelm, og nettsiden gir en god mulighet for å sammenlikne flere hjelmer.

Hjemmesiden til evalueringsprogrammet finner du på http://dft-1-sharp.eduserv.org.uk/

Facebook-kommentar