Til helgen kjøres det finale i IDM med blant annet Carl Berthelsen, Kai Børre Andersen og Michael Schumacher på startstreken.

Løpet kjøres på Hockenheim midt imellom Stuttgart og Frankfurt.

Her er pressemeldingen fra Carl Berthelsen Motor-teknikk Racingteam.

Michael Schumacher og Nordiskmester i roadracing 2007, Carl Berthelsen (33) fra Kristiansand, (Borg MC klubb) kjører kommende helg årets siste runde i IDM.

Scumacher har kjørt formel 1 på denne banen i mange år og kjenner den godt. Han var i tillegg å testet her 25 august i år med motorsykkel med gode resultater.

Carl_33_Schumacher_77_1220510462_1220510518.JPG

Carl Berthelsen har startnr 33 – Michael Schumacher nr 77

Carl har kun vært her engang i 2006 og trenger så mange runder som mulig for å kunne hevde seg.

Da denne helgen er siste mulighet denne sesongen vil Carl og teamet gjerne vise at de kan bedre enn hva som er prestert tidligere i Tyskland i år. Scumacher må derfor slåes og gjerne en 30-35 førere til for da å kunne kjøre inn som topp 10 i de to løpene som kjøres søndag.

Det er 47 førere påmeldt i superbike klassen som Carl deltar i, så det er ingen lett oppgave han tar på seg denne helgen.

Michael Schumacher har deltatt i flere av løpene i den prestisjetunge IDM serien i 2008. Carl har slått han hver gang.

Denne helgen er det nytt løp, ny bane og nye muligheter for alle. Carl reiser ned med godfølelsen i behold etter seieren i NM løpet Våler for to uker siden. Han leder nå NM med 25 poeng.

Hockenheim er en rask banen med noen tekniske partier som krever sin mann. Toppfarten her er på over 280km/t. Det er ventet over 30 000 tilskuere som vil sette sitt preg på denne helgen.

Carl deltar i den største klassen som heter Superbike. Her brukes det motorsykler på 1000ccm med en motoreffekt på opptil 220hk og en vekt på kun 162kg.

I 2008 er det også 6 nordmenn som deltar i IDM. Det har aldri vært flere nordmenn i samme internasjonale serie tidligere. Dette viser hvor bra norsk roadracing er i ferd med å bli. Det er kun snakk om litt tid før vi har en norsk fører helt i toppen internasjonalt.

Facebook-kommentar