En av road racing talentene i Norge er Henning Flathaug. Han har tatt skrittet utenfor Norge også og kjører nå blant annet i det åpne tyske mesterskapet. I helgen ble det også palleplassering.

 

Her er en pressemelding:

 

For første gang i sin IDM-karriere (det åpne tyske mesterskapet) kjørte 20-årige Henning Flathaug fra Oslo inn til seier i 125-klassen under lørdagens finaleløp på Motorsportarena Oschersleben.

 

Henning fikk en veldig bra start og tok ledelsen allerede fra første sving på sin Honda RS 125. Han sto i 4. startspor; med andre ord i første rekke. Han forsøkte å presse rundetidene ned og rykke fra resten av feltet, og i mål var han hele 8 sekunder foran andremann, tyske Max Maurischat.

 

Det var stort for Henning og teamet å høre “Ja, vi elsker” spilt over høyttalerne.

 

Som tidligere informert kjøres det nå to finaleløp per helg. I dagens race var ikke Henning like heldig. Han fikk problemer i starten og ble påkjørt av en annen fører som kom bakfra. Skinndress og kåpe ble ødelagt, og kneet fikk seg en smell. Etter det klarte han ikke å kjempe seg helt fram i teten og endte som nummer seks. Vinner ble nederlandske Thomas van Leeuwen.

 

Alt i alt har det vært en veldig positiv helg med bra framgang. Det lover godt for resten av sesongen. Henning ligger nå på fjerdeplass sammenlagt i IDM 125, 10 poeng bak sammenlagtledende Max Maurischat. Det er 12 løp igjen, så mye kan skje.

 

Henning retter en spesielt varm takk til Roar og de andre hos Spring Energy. Uten støtten derfra hadde det ikke blitt IDM-kjøring i år.

 

Om to uker skal Henning i ilden igjen. Da kjører han SM på Falkenberg.

 

Mobil Henning Flathaug: 94365954.
http://www.flathaug-racing.com/
Flathaug Racing på Facebook

 

Facebook-kommentar