indian2

Det er muligens et «ekteskap» moralistene vil steile over, når en motorsykkelprodusent lager en jubileumsmodell for å hedre en brennevinsprodusent.

Tekst: Claus Diseth

Men det er akkurat dét amerikanske Indian har gjort for å gjøre stas på like erke-amerikanske Jack Daniel’s.

LIMITED EDITION

Det fulle og hele navnet  på kreasjonen er 2016 Limited Edition Jack Daniel’s Indian Chief Vintage Motorcycle. Den kommer i et begrenset utvalg og er laget for å feire «Jacks» 150 år jubileum. Destilleriet ble stiftet i 1866. De første syklene skal auksjoneres bort til fordel for unge soldater i den amerikanske hæren, i et fond som kalles «Operation Ride Home» som skal støtte soldatene med reiseutgifter når de har ferie.

indian3

BOTTLE AND THROTTLE

For at eierne av denne sykkelen ikke skal la seg lure, er den utstyrt med følgende inskripsjon flere steder «Bottles and Throttles Don’t Mix». Den er også utstyrt med signaturene til destilleriets syv siste sjefsdestillere, det er Jack Daniel’s logoer blant annet på sideveskene og selv fargene er inspirert av brennevinsprodusenten.

UKJENT ANTALL

Indian sier selv at sykkelen vil bli produsert i et svært begrenset opplag, men gir ingen opplysninger om hvor mange. Det sies heller ikke noe om lanseringsdato – verken i USA eller verden forøvrig. Det eneste Indian avslører er at sykkelen ikke kommer til å bli solgt i Frankrike…

indian4

Facebook-kommentar