OCTANE: Ny verdensrekord satt med en Victory Octane.

 

Det kom både brått og plutselig: Polaris – som blant annet eier Indian og Victory – avvikler det sistnevnte merket.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Formelt sett heter det i pressemeldingen fra Polaris Industries Inc. at de« trapper ned satsingen på Victory motorsykler og tilknyttet virksomhet, og på sikt skal de avvikle merket».

 FÅR DELER
Videre i pressemeldingen heter det at Polaris skal bistå forhandlerne under avviklingen, og blant annet tilby reservedeler i ti år fremover, samt foreta service- og garantireparasjoner. Det heter seg at denne beslutningen ikke vil påvirke andre deler av Polaris sin  virksomhet.
60 MODELLER
Polaris sin administrerende direktør Scott Wine beskriver beslutningen som svært vanskelig. Selskapet har i 18 år er investert både penger og andre ressurser i merket. Det er lansert nesten 60 forskjellige Victory-modeller i årenes løp., Erfaringene fra Victory skal nå i stedet overføres til selskapets andre tradisjonsrike merke; Indian.

 

PENGA RÅR

I følge eierselskapet Polaris er det flere grunner til avviklingen av Victory, men når alt finpratet skrelles av, handler det rett og slett om økonomi. Victory har rett og slett ikke oppnådd de markedsandelene selskapet ønsket seg globalt. Så da blir det kroken på døra for Victory mens Indian går seirende ut av den amerikanske tvekampen.

Facebook-kommentar