Cardo systems som lager Scala-Rider (som har kommunikasjons innretningen på utsiden av hjelmen), har levert inn en patent tidligere i år, som mest sannsynlig kommer til å erstatte dagens system med en som blir å finne i polstringen bak hjelmen.Av: Mona Forsnes

All kommunikasjons utstyret vil ligge i dennepatenten og skal i utgangspunktet integreres med alle hjelmutgaver. Pakken skal inneholde alle dubbetingser som skal til for at du skal kunne kommunisere med omverden på en ordentlig måte.

Cardo-Neckpad-BT-1_1259220672.jpg

Den største fordelen med å ha pakken av elektronikk på innsiden, er at du slipper å la den være utsatt vær og vind og det har vi jo egentlig litt av Norge. Og, hvis du er en av de som syntes det så litt corny ut med en sånn dings på utsiden, er det ingen hindring lenger.

Cardo-Neckpad-BT-2_1259220758.jpg

Det største problemet som kan oppstå, er vel å få systemet til å passe alle hjelmer. (Hvis det er det de ønsker da vel og merke). Alle hjelm-fabrikanter har jo sitt eget system for polstringen i nakken og hvordan det skal integreres blir nok en utfordring.

Facebook-kommentar