modeller (3)

 

Stappet full av nye motorsykler, vakre modeller, glamour og duppeditter: INTERMOT i Köln er en av verdens største motorsykkelmesser. Dørene åpnes onsdag, men allerede i kveld kan vi vente oss en rekke nyheter.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Tradisjonen tro arrangerer en rekke av de store (og enda flere av de mindre) motorsykkelfabrikantene egne pressevisninger enten på messeområdet, eller utenfor, tirsdag kveld. Her er en gjennomgang av hva vi kan forvente oss å se allerede tirsdag kveld:

 

YAMAHA R6

I den sportslige 600-klassen er kanskje Yamaha sin nye YZF R6 den det ventes mest på. Og vi er nesten 100 prosent sikre på at den kommer. Men selv om Yamaha i en video mer enn antyder at den kommer, vet vi svært lite om hva slags sykkel nye R6 vil bli. Og blir altså ikke så mye klokere av denne «teaseren» fra stemmegaffelmerket:

DET VI VET

Det vi imidlertid vet, er at sportsykkelmarkedet faller som tunge steiner over hele verden. Prisnivået, skyhøye forsikringer, fabrikkenes utviklingskostnader – og ikke minst de beinharde utslippskravene i nye EURO4 gjør at det satses mindre og mindre på dette markedet. Det ryktes at Honda kommer til å droppe CBR 600RR fra sitt modellutvalg allerede fra neste år. Det høres nesten ut som et troverdig rykte; synkende salg og det faktum at fabrikken om kort tid ikke lenger skal levere motorene som brukes i Moto2 tatt i betraktning. Moto2-motorene er som kjent basert på 600RR. Et annet troverdig rykte er at Yamaha trolig vil droppe XJR 1300 og XT 660Z Teneré av utslippsgrunner.

 

FIREBLADE

I kveld holder Honda pressekonferanse, og har sluppet smakebiter av hva vi er relativt sikre på er nye CBR 1000RR Fireblade. De tre videoene som er sluppet så langt avslører ikke mye, men det er forventet (for ikke å si at det forlanges) at sykkelen kommer med en elektronikkpakke på linje med Kawasaki, BMW, Yamaha, Ducati og 2017-modellen av Suzuki GSX-R 1000. Mange venter seg en helt nybygget Fireblade, mens rapporter verden rundt påstår at 2017-modellen bare er en oppgradert versjon av sykkelen som ble lansert så langt tilbake som i 2007. Uansett: I kveld får vi altså svaret.

 

DUCATI

Det italienske merket har for lengst varslet at de i løpet av 2017 og 2018 vil lansere inntil ni helt nye modeller. Det vi vet, er at Ducati allerede har offentliggjort oppgraderinger på Multistrada 1200S (ny gråfarge, ny luftfilterboks og en «nykalibrert» motor som skal gi bedre effekt i mellomregisteret. Panigale 1299 får forbedret elektronikkpakke for 2017. Og til slutt: Både Diavel og Monster 821 vil få motorene oppdatert slik at utslippene ikke skal overstige grenseverdiene i Euro4-kravene. Men vi forventer altså mer helt nytt fra Ducati, og det har dukket opp en et bilde av noe som kan være en 900 SS som skal ta fabrikken inn i sporttouringmarkedet.

ducati900ss

Vi har dessverre bare dette lavoppløslige bildet, men ser i alle fall at modellen har den tradisjonelle fagverksrammen, enkeltsving og en motor som trolig er basert på Hypermotard 939 – trolig heftig mappet om for å passe bedre til touring.

 

DE ANDRE

Kawasaki har allerede vist fram en delvis nydesignet Versys 1000. Men det mest spennende: Kommer det virkelig en kompressormatet 600, slik enkelte av ryktene hardnakket hevder. Og ikke minst: Blir den vist fram allerede i år, eller må vi vente til neste år med å se den? BMW har også sluppet bilder av en ny caferacer, basert på den svært populære R nineT. Resten får vi vente med til i kveld og utover uken.

2017_bmw_r_ninet_racer

Facebook-kommentar