ITALIENSK: Valentino Rossi (Yamaha) vant foran Danilo Petrucci (Pramac Ducati) og  Andrea Dovizioso (Ducati).

ITALIENSK: Valentino Rossi (Yamaha) vant foran Danilo Petrucci (Pramac Ducati) og Andrea Dovizioso (Ducati).

 

Han har 112 GP-seirer. 86 førsteplasser i den største klassen. Men på regnvåte Silverstone søndag så det ut som om han hadde tatt sin aller første karriere-seier.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Valentino Rossi (36) startet løpet på Silverstone fra fjerde beste startposisjon, men allerede før første runde var unnagjort, var han i ledelsen.

 

LORENZO FEILET

Jorge Lorenzo tok som vanlig starten, men på slutten av den første av 20 runder på 5.900 meter lange Silverstone var han passert først av Rossi og deretter av  Marc Marquez. Lorenzo innrømmet på en pressekonferanse at på dette tidspunktet hadde han rett og slett ikke samme fart som de to i front. Senere i løpet fikk han problemer med dugg på visiret, og slike feil har du rett og slett ikke råd til å gjøre.

 

MARQUEZ PRESSET

I drøyt 11 runder fulgte Marc Marquez Valentino Rossi som en skygge, og alle satt egentlig bare og ventet på at han skulle passere italieneren. Men med i underkant av åtte runder igjen presset Marquez for hardt i inngangen til første sving i forsøket på å henge på italieneren, og krasjet ut av løpet.

 

AGE BEFORE BEAUTY

Da Marquez krasjet hadde Rossi mer enn syv sekunders ledelse på nummer to, Danilo Petrucci. Petrucci har over 60 løp i MotoGP, men har aldri stått på seierspallen. Og han kortet ned forspranget til Rossi runde for runde, til han bare var halvannet sekund bak den gamle mesteren. Men Rossi viste seg som den erfarne strategen han er, og på de tre siste rundene økte han avstanden til Petrucci med drøyt tre sekunder igjen, og vant komfortabelt foran de to Ducati-førerne Petrucci og Andrea Dovizioso.

 

MISANO NESTE

Søndagens seier betyr at Rossi – som hadde like mange poeng som team-kamerat Jorge Lorenzo – økte sin ledelse i serien med 12 poeng på Lorenzo. Det kan vise seg å være verdifullt. Neste løp går nemlig på Rossis hjemmebane Misano, hvor han tradisjonelt er veldig sterk.

Facebook-kommentar