RETRO: Yamaha har akkurat presentert sin nye retro-racer.

RETRO: Yamaha har akkurat presentert sin nye retro-racer.

 

Etter flere år med tysk og amerikansk dominans på salgstoppen, er det så langt i år japanerne som selger flest motorsykler i Norge.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Helt øverst på statistikken ligger Yamaha, som bare i mars solgte 173 tunge motorsykler. Hittil i år har det blitt nyregistrert 221 Yamahaer. Tilsvarende tall på samme tid i fjor, var 92.

 

HONDA NUMMER TO

Også Honda kan glede seg over en solid økning i antall nyregistrerte tunge motorsykler i år. Ved utgangen av mars var det registrert 152 nye Hondaer. Det er en dobling i forhold til 2014.

Samtlige merker har en solid økning sammenlignet med i fjor. BMW tar tredjeplassen med 143 solgte, rett før Harley-Davidson med 121 nyregistreringer. Totalt er det solgt 1061 tunge sykler på landsbasis. Det tilsvarende tallet i fjor var 608.

 

ALENE PÅ TOPP

Statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser med all tydelighet at Yamaha også har truffet godt med sine modeller hos de som skal kjøre lett motorsykkel i år. 162 lette motorsykler har Yamaha-forhandlerne levert ut til kunder. Det er mer enn dobbelt så mange som nestemann på listen; KTM med 44 sykler. Honda har solgt 38 lettvektere så langt.

 

MANGE MOPEDER

Selv om det fortsatt selges mange mopeder, viser faktisk statistikken en liten nedgang i totalmarkedet. Hittil i år er det nyregistrert 1282 mopeder, mot 1446 i fjor. Peugeot er fortsatt størst (304), deretter følger Piaggio (231) og Yamaha med 168.

Facebook-kommentar