RASKERE: -Jeg er raskere enn Rossi, sier Jorge Lorenzo selvsikkert.

RASKERE: -Jeg er raskere enn Rossi, sier Jorge Lorenzo selvsikkert.

 

Det er ingen ting i veien med selvtilliten til den spanske Yamaha-fører Jorge Lorenzo. Selv om italienske Valentino Rossi leder VM med 23 poeng på spanjolen med fem løp igjen, er Lorenzo trygg på at han vil vinne til slutt.

 

Tekst: Claus Diseth

 

– I løpene på tørt føre denne sesongen, har jeg vist at jeg er raskere enn Valentino Rossi. Mellom tre og seks tiendeler pr. runde, sier Lorenzo, og tror slett ikke VM-tittelen er tapt.

 

REGNMESTER

Men om Lorenzo ikke tviler på seg selv, er det heller ingen tvil om at Rossi er den raskeste og tryggeste av de to når det begynner å dryppe vann fra oven. Lorenzo krasjet i regnet på Silverstone, og han krasjet igjen på Misano.

 

SKRYTER AV ROSSI

Selv om Lorenzo og Rossi er arge konkurrenter på banen, er det ikke tvil om at spanjolen har stor respekt for sin italienske teamkamerat.

– Rossi har hatt en fantastisk sesong, og er definitivt den som er jevnest i prestasjoner. Hvis du skulle sette penger på hvem som vinner tittelen, burde du sette dem på Valentino, sier Lorenzo til den spanske avisen Marca.

 

ARAGON NESTE

Til helgen flytter MotoGP-sirkuset til MotoLand Aragon i Spania. Når det gjenstår fem runder, leder Rossi med 23 poeng på Lorenzo, og 53 på Marc Marquez. Rossi har aldri vunnet på Aragon – faktisk den eneste banen på GP-kalenderen han ikke har vunnet, i tillegg til Austin. I fjor krasjet han i Aragon, mens Lorenzo vant. Så får vi se på søndag; om det blir tørt eller vått føre.

Facebook-kommentar