Den tyske motorsyklisten Katja Poensgen skal kjøre sykkelen “Miracle Mike” som er utviklet av selskapet Indian Motorcycle, for første gang på søndag.

Katja kommer til å konkurrere med 16 andre førere i Essenza-løpet i Montlhéry Autodrome i Frankrike.

– Det er en fantastisk maskin som jeg virkelig ser fram til å kjøre. Den ser flott ut og har kjempekrefter, akkurat det jeg trenger. Jeg håper at jeg og Miracle Mike kan erobre det første trofeet vårt på søndag, sier hun.

Young Guns Speed Shop brukte store deler av forrige uke i Polaris Swissauto på å finjustere sykkelens 1133ccc V-twin engine. De samarbeidet også med ingeniørene som designet 750cc V-twin engine som sitter i Scout FTR750, og som ble brukt i  American Flat Track. Scout FTR750 er  ubeseiret i alle de syv løpene som har vært kjørt hittil.

LES MER OM DEN UNIKE SYKKELEN HER

Nik Heer, den kreative lederen i Young Guns, sier at han og Fabian Witzig har klart å fjerne hele 45 kilo fra sykkelens originale vekt på 245 kilo, og at de er imponert over den ekstra kraften sykkelen har fått. De to har utviklet et eksosanlegg som er integrert i prototypens Akrapovič- system.

– Vi brukte to hele dager i Polaris Swissauto med å kartlegge brennstofforbruket og implementere datastyringssystemene. Vi hadde noen problemer underveis med en clutch som ga oss litt trøbbel, men vi fikset det. Til slutt kunne vi måle 185HP i bakhjulet samtidig som sykkelen oppførte seg helt perfekt. Vi er særdeles fornøyd med resultatet, understreker han.

Essenza-løpet skjer etter utslagingsmetoden – taper du løpet så er det slutt. De første rundene halverer antall førere ned til åtte. Deretter er det fire løp til før semifinalistene er klare. Vinnerne går til finalen.

Ytterligere et løp blir avholdt i september i forbindelse med Glemseck 101. Det skjer i Stuttgart, og sammenlagtvinneren blir kåret her.

Om Miracle Mike

Sykkelen er oppkalt etter  Mike the Headless Chicken, og er et amerikansk-europeisk samarbeid mellom aktører som Öhlins (Sverige), Brembo (Italia), Wizards of NOS (Storbrittania), LSL Motorcycle Parts (Tyskland), Metzeler tyres (Tysklan) and Motogadget (Tyskland).

Young Guns som har hovedverksted i Rapperswil like sør for Zurich, har forvandlet en standard Indian Scout til en glefsende fartsmaskin uten like. Katja Poensgen skal kjøre Miracle Mike i løpet Punks Peak på fredag i forbindelse med Wheels & Waves festival som Indian Motorcycle sponser.

Løpet går gjennom fjellveien som forbinder San Sebastian og flyplassen i Spania. Du kan følge Young Guns på Facebook www.facebook.com/younggunsspeedshop/ eller på hjemmesidene deres www.ygspeedshop.com. Der finner du også en rekke høyoppløselige bilder av Young Guns mens de arbeider med Miracle Mike.

Om Nik Heer

Nik er lederen for Young Guns Speed Shop. Han er også den kreative og mekaniske drivkraften i virksomheten. Nik har vært fascinert av alt som har med motor å gjøre siden han var bare guttungen, og var langt på vei en ekspert allerede før han hadde lov til å kjøre motorsykkel selv. I ungdommen jobbet han konstant med sykler, og hjalp ofte vennene sine med å reparere og modifisere motorer.

Etter at han fullførte ingeniørutdannelsen bestemte han seg for å gjøre de omfattende motorsykkelkunnskapene sine til et levebrød. I en alder av kun 26 er han i dag en av de ledende aktørene når det gjelder å bygge, restaurere og modifisere sykler.

Han er i tillegg en dreven fører både innen land speed og dirt track. Når han ikke driver med motor så er noen av interessene hans snowboard, skateboard, musikk og forskjellige kunstprosjekter.

Om Fabian Witzig

Fabian (23) kan best beskrives som et mekanisk geni. Faren hans eier et traktorselskap, så allerede fra barnsben av var han omgitt av enorme landbruksmaskiner og kjøretøy. Det var i disse omgivelsene at interessen hans for motorer ble sådd.

Det er svært få tekniske utfordringer som oppstår i motorsykkelverkstedet utenfor Zurich han ikke kan takle eller finne en løsning på. I likhet med kompanjongen er han utdannet som ingeniør. Han beskrives ofte som nysgjerrig, uavhengig og fritt tenkende – en person som aldri gir opp før han funnet en løsning på problemet.

Når han ikke er i verkstedet (noe som er svært sjelden), hjelper han ofte til på gården til faren sin.

 

Om Indian Motorcycle

Indian Motorcycle er heleid av Polaris Industries Inc  De var det første motorsykkelselskapet i USA, grunnlagt allerede i 1901. Indian Motorcycle er en av de mest ikoniske merkevarene som finnes i Amerika. For hundretusener av motorsykkelinteresserte er Indian Motorcycle ensbetydende med kvalitet, innovasjon og teknisk kunnskap i verdensklasse.

Les mer på www.indianmotorcycle.eu.

Facebook-kommentar