kawa3

 

Fire løp så langt i årets utgave av World Superbike (WSB). Fire seire til Kawasaki. Det kalles dominans.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Regjerende verdensmester Jonathan Rea vant de to første løpene på Phillip Island forrige helg. Han vant også lørdagens løp i Thailand. Men så var det slutt på seiersrekken.

 

TEAM GREEN

Reas teamkamerat Tom Sykes har ligget hakket bak fjorårets verdensmester en stund. Men i søndagens løp i heten i Thailand var det Sykes som til slutt viste seg å være den sterkeste. I det første løpet i Thailand var han bare noen små tiendeler bak lagkameraten. Og på søndag ble altså rollene byttet om.

 

NUMMER TO

Tom Sykes passerte Rea under innbremsing til siste sving, og slo teamkompisen med noen få sykkellengder i det siste løpet i Thailand. Rea leder nå serien med 95 poeng. Sykes er nummer to med 66 poeng – bare ett poeng foran den unge Honda-føreren Michael van der Mark.

 

HONDA I STØTET?

Michael van der Mark åpnet sesongen med en tredje- og en andreplass under løpene på Phillip Island utenfor Melbourne i Australia. Den unge nederlenderen tok også en tredjeplass etter Rea og Sykes  i det første løpet i helgens runde i Thailand. I det siste racet måtte dog Honda-føreren se seg slått av Ducatis Chaz Davies.

 

Facebook-kommentar