Eurosport melder nå at Kawasaki trekker sitt fabrikkteam fra motoGP for 2009-sesongen. Beslutningen skal være endelig, men skal vistnok ikke offentliggjøres før på pressekonferanse 5. januar.

Bakgrunnen for beslutningen skal være svake resultater blant annet i 2008-sesongen samt den pågående finanskrisen, hvor Kawasaki ønsker å være føre var på de trangere kår som trolig vil komme.

I følge Eurosport skal ikke førerne være informert om beslutningen enda, og Marco Melandri, som nylig sluttet seg til Kawasaki-laget sier til kanalen at han ikke har hørt noe om dette foreløpig.

Melandri sier til kanalen at han håper dette bare er en vond drøm. Dersom drømmen viser seg å være vireklighet vil både Melandri og team-kamerat John Hopkins stå uten sykler og nødvendlig team rundet seg. De blir derfor lite trolig å se i neste års motoGP-løp. Dermed er det bare fem fabrikkteam igjen i motoGP.

Denne rapporten er foreløpig den siste om team som trekker seg fra motorsporten på grunn av finanskrisen. Tidligere har som kjent Subaru trukket seg ut fra rally og Honda har trukket seg fra både Formel1 og AMA i USA som vi skrev om tidligere.

Hva er neste trur du? Eller løsner finanskrisen snart?

Kilde: Eurosport

Facebook-kommentar