Kenneth Gundersen kjørte inn til åttende beste tid i sin debut i enduro-VM i den franske byen St Floure utenfor Lyon i går kveld.

Kveldens spesialstrekke var en prolog eller shakedown før de lengste og tøffeste etappene skal kjøres på lørdag og søndag.

Av Roy Hovdan

Kenneth fikk stopp på motoren under prologen, men klarte likevel å kjempe seg til mål bare åtte sekunder etter lederen. Det er fristende å tenke på hvilke plassering han hadde fått hvis motoren ikke hadde stoppet.

I dag (lørdag) skal Kenneth og hans 450 ccm Yamaha gjennom en 4,5 mil lang trasse fire ganger. Rundt en tredel av streningen er fartsetapper hvor farten vil variere fra nesten ingenting til langt over 100 kilometer i timen. Så det gjelder å være fokusert hele tiden.

Resten av løpa består av krevende og tøffe transportetapper hvor det gjelder å holde fartsgrensene og samtidig innfri forventet snittfart. Underlaget de kjører på er storts sett jord, sand og grus. Derfor håper Kenneth at regnet holder seg borte fra Frankrike denne helgen.

På søndag skal man kjøre samme løype og etter samme opplegg som på lørdag, og Kenneth regner med at han vil bruke ca. sju og en halv time på å komme seg gjennom løypa.

Facebook-kommentar