Den rutinerte motocross-føreren fra Lillestrøm vant begge heatene i årets første NM runde i MX1 (450 ccm), lørdag ettermiddag. Dermed sikret han seg første stikk i kampen om årets NM-tittel i den største motorklassen.

Søndag skal Kenneth Gundersen også forsøke å vinne begge heatene i den lille motorklassen klassen MX2 med sin Yamaha 250.

Tekst: Roy Hovdan

KG_3490_1241900014_250x368.JPG

– Jeg brakk tommelen for noen uker siden, og kjører med skinne. Det er fremdeles litt vondt når når det røyner på. Derfor kjørte jeg så hardt som jeg måtte, men ikke mer enn nødvendig, forteller Gundersen på telefon fra Elgane motocrossbane i Sandnes lørdag kveld.

Han regner med at det går bedre med tommelen når han skal kjøre den lille MX2-klassen søndag.

Lørdagens første heat vant han uten problemer. I det andre heatet ble han utfordret underveis, men kjørte etterhvert slutt på motstandernes krefter og styrte Yamahaen inn til en kontrollert og klar seier.

Dermed ble det full uttelling poengmessig med 50 poeng og klar ledelse i NM-sammendraget etter første MX1-NM-runde. Lars Thomas Lunde ligger på andreplass i sammendraget sammen med Jan Olav Lunewski. Begge disse har 42 poeng.

– Joda, det er deilig å kjenne at formen er på vei tilbake, konkluderer Kenneth Gundersen. Han legger raskt til at han hadde sitt livs største opplevelse på fødestua tidligere i uken, da han samboeren fødte deres første barn, en sønn.

KG_sving_hoeyre_1241899972_250x167.JPGSøndag er det duket for ny spenning og nye muligheter for motocrossfolket i Sandnes. Da skal årets første NM-poen i MX2 deles ut, og Kenneth har tatt mål av seg å få med full pott der også.
Han har nemlig ryddet plass til to nye NM-pokaler
på premiehylla, i tillegg til de åtte som står der fra før.

Kenneth Gundersen kjører også løp utenlands i år. Han satser blant annet på å ta hjem seieren i det åpne svenske mesterskapet. I tillegg skal han kjøre noen VM-runder både i motocross og i enduro.

Facebook-kommentar