Selv i tunge finanskriser har kineserne tydeligvis nok med penger.

I henhold til det italienske nettstedet Motociclismo vil nå det kinesiske selskapet Qianjiang Motor åpne lommeboken ytterligere for å tilføre Benelli kapital til videre utvikling.

Qianjiang Motor kjøpte motorsykkelprodusenten Benelli i 2005. Kildene sier nå at selskapet går inn med ytterligere 20 millioner Euro for å sikre videre utvikling av nye motorsykler.

Direktøren i Qianjiang Motor, Haimei Yan, sier at Benelli enda ikke er et selskap som tjener penger, men at de så absolutt ikke har tenkt å avslutte selskapet eller eierskapet. We are here to stay and we believe in the project. We have creativity and the ability to design new motorcycles er uttalelsen fra direktøren.

Benelli kommer mot slutten av 2009 med to nye sykler; Due 756 (bildet) som har en 756kubikk parallell-twin på rundt 90 Hk og en 600kubikk suspersport-sykkel som har en helt ny rekkefirer som trolig vil yte rundt 130 Hk.

Målsetningen er at selskapet skal gi positive regnskapstall i løpet av to til tre år. Virkemidlene er nye modeller og større fokus på bedre kvalitetskontroll.

Videre påstår Yan at det faktisk er beliggenheten til Benelli, Italia, som er selskapets største trussel med et inngrodd og vanskelig italiensk byråkrati som begrunnelse.
Rampant Italian bureaucracy, the convoluted system of granting various permits and chaotic business processes hamper Benellis growth and development sier Yan om forretningsdrift i Italia.

Uansett byråkrati og eventuell korrupsjon, 20 millioner Euro viser kineserne at de mener alvor.

Benelli Due 756 forventes på markedet mot slutten av året.

Due756_1237459554_1237459589.jpg

Facebook-kommentar