Tallenes tale frem til september viser at Harley-Davidson går 6,9 prosent tilbake på verdensbasis, sammenlignet med samme periode i fjor.

I USA rullet det ut 8,1 prosent færre sykler fra HD-fabrikken. Riktig nok en smule bedre enn industrien som helhet som rapporterer om en tilbakegang på 9,2 prosent. Det eneste positive for HD er at til tross for tilbakegangen, øker de markedsandelen sin i USA til 53,1 prosent i 601cc-plus segmentet.

Kuren som skal få fart i det ikoniske selskapet igjen er planene om å lansere 100 nye modeller de neste 10 årene. Dette inkluderer de nylig lanserte Softtail-modellene.

President og CEO i Harley-Davidson, Matt Levatich, har på ingen måte mistet motet.

Slik kommenterer han tallene:

– Svekkelsen i det amerikanske MC-markedet fortsetter, men det bare intensiverer vår innsats for å skape neste generasjon Harley-Davidson. Lanseringen av de 100 nye modellene er avgjørende for vår reise de kommende 10 årene, og den nye linjen med Softtail er et tydelig signal fra vår side om at vi mener alvor.

– Vi er fortsatt ledende i MC-industrien, med et usedvanlig sterkt nettverk av forhandlere og lojale og lidenskaplige kunder. Derfor mener vi at HD har en unik posisjon i MC-verden. Ikke bare i USA, men over hele verden. Vår nye strategi har vekst som mål. Vi har strategiene, planenen og folkene for å få det til å skje, fortsetter Levatich.

Med fallende produksjon har også overskuddet falt for HD – med hele 45,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor: Ned til 68.2 millioner dollar, fra 114,1 millioner.

Selv om tallene ser stygge ut, forventer selskapet å ha levert mellom 241.000 og 246.000 motorsykler innen utgangen av året.

 

 

 

 

Facebook-kommentar