Mange av kjøretøyene som skal være med i rallyet klappet til kai i Lima, Argentina 22. desember. I alt var det 550 kjøretøy ombord, de fleste skal delta i selve racet men det er også en del kjøretøy som skal brukes til de som tilrettelegger for dem.

Media må også ha noe å kjøre med og har også en del utstyr som er lastet opp. Det er 32 gangen det arrangeres og startskuddet går den 1. januar og er ferdig 17. januar.Av: Mona Forsnes

Et team av spesiallister hadde fått oppgaven med å tømme skipet som gikk fra Le Havre 30. november. Alle kjøretøy som skal være med i konkurransen må gjennom tekniske og administrative kontroller før de får lov til å delta. Kontrollen skal foregå de tre siste dagen i dette året.

I tillegg kommer det også flere kjøretøy fra blant annet Sør-Amerika som i år har slått alle rekorder når det gjelder å delta i et slikt løp. Nedtellingen er i full gang og det vil bli en presentasjon av alle kjøretøyene som skal være med. Presentasjonen vil foregå i en av Buenos Aries hovedgater (9th of July Avenue).

De som møter opp, kan beskue 184 motorsykler og firlinger (quads), 138 biler og 50 lastebiler.

Dakar-rally-2_1261993853.jpg

Foto: Presse Sports

Facebook-kommentar