CarlIDM3

NM i RR: Carl Berthelsen er en av førerne som har veldig lyst på tittelen som årets Norgesmester. Foto: Schneider Foto

Alt er klart for årets første runde i Norgesmesterskapet i roadracing. Arrangør er Solør MC-klubb, og arena er Vålerbanen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Årets mesterskap går over seks runder, og finalen er på Rudskogen under Rudskogen Motorfestival i september.

 

STARTER FREDAG

Første runde er altså på Vålerbanen, og allerede fra fredag morgen kan motorsportinteresserte få med seg heftig banekjøring av noen av landets beste og raskeste førere på to hjul. Fredag er fritrening, mens det fra tidlig morgen lørdag er kvalifisering for alle klasser, samt løp. Det samme gjentar seg på søndag.

 

FAVORITT

Kristiansanderen Carl Berthelsen (kjører for Borg MC-klubb) er en av årets store favoritter til å ta hjem hele Norgesmesterskapet. Berthelsen har allerede kjørt løp i den tyske superbike-serien, kjørte inn til to solide syvendeplasser, og mener selv han er raskere enn noen gang.

 

GODT FORBEREDT

– Jeg er godt forberedt denne sesongen, og har sluppet en del press spesielt på arbeidsfronten  – noe som gjør at jeg kan være 100 prosent tilstede under løpene. Det har jeg ikke vært de siste to sesongene, og det tror jeg gjør at vi er mer avslappet som igjen gjør oss mer fokusert og dermed raskere, sier han.

 

FULLT PROGRAM

Dersom du vil ha mer informasjon, deltakerlister osv kan du gå inn på Solør MC-klubbs hjemmesider.

Facebook-kommentar