lemans2

RASKEST. Jorge Lorenzo var helt “untouchable” under racet i Frankrike.

 

Jorge Lorenzo var raskest og kaldest i hodet under søndagens løp på Le Mans i Frankrike. Nærmest kom Valentino Rossi og Maverick Vinales.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Lorenzo ledet hver eneste meter av løpet i Frankrike – fra start- til målstrek, mens konkurrentene bak ham krasjet som bier i en honningkrukke.

 

SUZUKI-GLEDE

Men kanskje gladest av alle som kom til mål denne søndagsettermiddagen på Le Mans, var Maverick Vinales og Suzuki-teamet. Etter sterk kjøring havnet den unge spanjolen til slutt på tredjeplass. Dette er Suzukis første pallplass siden de returnerte til MotoGP-sirkuset i 2015.

 

HARD FIGHT

Bak en helt suveren Jorge Lorenzo kjempet de to Ducatiførerne Andrea Iannone og Andrea Dovizioso en hard fight om andreplassen. Inntil Iannone krasjet i sving åtte på den legendariske banen. Dermed var det duket for en skikkelig duell mellom Dovizioso og Marc Marquez som plutselig lå på tredjeplass.

 

ROSSI I FARTA

Men Valentino Rossi ville også være med å leke, og passerte først “Dovi” og deretter Marquez. På dette tidspunktet av racet var det faktisk bare Rossi som matchet rundetidene til Jorge Lorenzo i front.

 

SOM FLUER

På runde 16 forsvant imidlertid Rossis konkurrenter Dovizioso og Marquez. De krasjet nærmest synkront (samtidig) i sving nummer syv. Det var ingen kontakt mellom dem, og de brukte nøyaktig samme spor som Rossi bare et par tiendeler tidligere. Det har vært spekulert i om at akkurat på dette punktet av banen er brukt en noe annen asfalttype enn ellers. Men Rossi hadde som nevnt ingen problemer her.

 

LORENZO LEDER

Marc Marquez klarte beundringsverdig å komme seg på sykkelen igjen, og fullførte racet til en trettendeplass og tre verdifulle poeng i VM-sammendraget. Der leder nå Lorenzo med fem poengs ledelse på Marc Marquez og tolv poeng på Valentino Rossi.

Facebook-kommentar