kaw-supercharge2

 

Det ser ut som om Kawasaki kommer med en kompressormatet 600. Som vi sier i Østfold: «Nå prekær vi»!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det er Cycle World som har fått tak i tegningene via Kawasakis juridiske avdeling. Og akkurat som kollegene i Cycle World er vi veldig,  veldig spente på dette.

 

KALLES R2

Den nye kompressormatede 600-kubikken får navnet R2. Selv om motorkonstruksjonen er den samme som på litersykkelen H2, avslører tegningene at ingeniørene hos Kawasaki har laget en mye mindre (i størrelse) kompressor og luftinntak enn på storebror. Du kan se luftinntaket som ligger under «magen» på tanken – en tank som forøvrig forsvinner under salen for ikke å miste for mye kapasitet. Tegningene viser også at eksosanlegget ligger under setet.

 

kaw-supercharge1

MYKERE?

Tegningene viser vel også en noe «mykere» eller litt mer avrundet front enn på den eksisterende ZX-6R. Frontgaffelen ser relativt lik ut, mens svingarmen derimot ser drastisk mindre ut enn på den nåværende modellen. Dette er selvfølgelig ting som kan endres under produksjons- og testperioden.

2016-kawasaki-ninja-zx6r-krt-edition1

 

MEN NÅR

OK, vi vil gjerne ha en kompressormatet 600 sportssykkel å leke med på banen. Så når kan vi kjøpe en? Det er selvfølgelig helt umulig å si. Men – og her kommer det: Kawasaki annonserte allerede i 2015 at de i 2017 og 2018 ville komme med 16 helt nye modeller. Vi tror 2017 er litt for tidlig for R2, men det betyr trolig at vi vil få se den på sommeren eller høsten neste år. Det er bare å krysse fingrene!

kaw-supercharge3_1

SUPERCHARGER: Slik – veldig forenklet – ser Kawasaki for seg at kompressoren fungerer.

Facebook-kommentar