OVERLEVDE: Loris Baz kom nesten uskadet fra den voldsomme krasjen.

OVERLEVDE: Loris Baz kom nesten uskadet fra den voldsomme krasjen.

 

Ducati-fører Loris Baz priser seg lykkelig for å kunne gå relativt utskadd fra den voldsomme krasjen på Sepang i dag morges. Med nesten 300 kilometer i timen på langsiden, låste bakhjulet seg.

 

Tekst: Claus Diseth

 

På Twitter skriver Baz følgende: «Hva sier du når du krasjer i 290 km/t og slipper unna med et skrubbsår på albuen, og ikke noe mer? Jo da sier du et stort TUSEN TAKK, Alpinestars»!

 

RØDFLAGGET

Etter krasjen på langsiden på Sepang, ble treningspasset relativt umiddelbart rødflagget. Det viste seg raskt at problemet ikke var med motorsykkelen, men med dekket. Derfor bestemte banekontrollen seg for at den mykeste utgaven av Michelin-bakdekket – som Baz brukte – ikke lenger ville være tilgjengelig for førerne på tirsdagens trening. Michelins teknikere analyserer nå restene av Baz sitt bakdekk, for å finne ut hva som gikk feil.

 

STONER TILBAKE

Tidligere verdensmester Casey Stoner var kanskje den av dagens førere som fikk mest oppmerksomhet. Australieren er som kjent testfører for Ducati. Og Stoner har så visst ikke glemt å kjøre motorsykkel, selv om han trakk seg ut av MotoGP-sirkuset i 2012. Stoner var bare sekundet bak dagens raskeste mann, Danilo Petrucci, og hadde kjente navn som Bradley Smith, Dani Pedrosa og Andrea Dovizioso bak seg.

 

TILBAKE: Casey Stoner er testfører for Ducati.

TILBAKE: Casey Stoner er testfører for Ducati.

 

ROSSI I SIGET

I går var Valentino Rossi nummer to på «resultatlisten», men han var et drøyt sekund bak ledende Jorge Lorenzo mandag. I dag knappet han litt inn på Lorenso, men er fortsatt 0,8 sekunder bak spanjolen og erkerivalen. Marc Marquez begynner også å få orden på sakene. I går var han nesten 1,6 sekunder bak Lorenzo, men har knappet dette inn til rundt 0,7 sekunder.

Facebook-kommentar