ktm-rc16-motogp-test.big

 

KTM har rullet ut sin MotoGP-maskin RC16 på Red Bull Ring i Østerrike. Og skal være i rute for å debutere i MotoGP i 2017.

 

Tekst: Claus Diseth

 

KTMs testfører Alex Hoffman – som snart får følge av den finske Moto2-føreren Mika Kallio – har gjennomført tre hektiske testdager på Red Bull Ring i alpelandet.

 

ALT ETTER PLANEN

Red Bull Ring dukker forøvrig opp på MotoGP-kalenderen neste sesong. I følge KTM er hele sykkelen utviklet og produsert av fabrikken selv i Østerrike. Ytelsestestene skal ha blitt utført under gode forhold, og alt skal ha gått etter planen.

 

FØLELSESLADET

Det er ingen tvil om at KTM legger mye prestisje inn i sin inntreden i den gjeveste klassen i MotoGP-sirkuset:

– Torsdag (første testdag) var et følelsesladet øyeblikk ikke bare for meg, men for hele KTM, sier Piet Beirer, motorsportsjef hos KTM, og fortsetter:

– Resultatene vi fikk fra de tre dagene er gode, og vi er spesielt fornøyd med å ha kunnet gjennomføre så mange runder som vi gjorde med denne nye sykkelen helt uten problemer.

 

KRAFTPAKKE

Motoren i RC16 er en V4 med rundt 250 hestekrefter. KTM, som har sin egen karbonfabrikk, har selvfølgelig utstyrt sykkelen med masse lettvekts karbondeler. Bortsett fra dette, er det svært få detaljer å finne om kraftpakken fra Østerrike.

 

FOR «FOLK FLEST»

KTM har tidligere uttalt at de ikke deltar i MotoGP bare for å delta, men for å utvikle en sykkel de kan selge og tjene penger på. Samtidig har fabrikkens ledelse sagt at de ikke kommer til å lage en gateversjon av RC16. Hvordan henger det på greip? I dag selger KTM drøyt 150 Moto2-sykler til forskjellige racingserier rundt omkring i verden. Det er et konsept fabrikken tjener penger på. Samme metode skal altså brukes på RC16. Sagt på en annen måte: Har du pengene, trolig rundt 250.000-350.000 Euro (som er mye billigere enn Hondas RCV1000R MotoGP-sykkel til 1,5 millioner Euro), kan du kjøpe deg din egen MotoGP-sykkel. Den blir bare tilgjengelig i baneversjon.

 

Facebook-kommentar