ktm_moto2_2

 

KTM har bekreftet at de stiller i Moto2 allerede fra neste år. Dermed vil merket være representert i alle tre GP-klasser fra 2017.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og det er ikke hvem som helst som inngår i KTMs fabrikkteam i den mellomste VM-klassen: Med på laget har de fått erfarne Tom Lüthi og det sørafrikanske stjerneskuddet (fra Moto3) Brad Binder.

 

OGSÅ I MOTOGP

Tidligere i år ble det bekreftet at KTM også vil stille i den grommeste klassen med wildcard allerede på banen i Valencia i 2017, med full satsing fra 2018. Og merket er som kjent svært godt representert allerede i Moto3. Dermed vil østerrikerne være hjertelig til stede i alle tre klassene i motorsykkelsportens største sirkus.

 

PARTNER MED WP

KTM sitt Moto2-prosjekt foregår i nært samarbeid med WP. WP produserer dempere og relaterte komponenter, og har i lang tid vært KTMs racingpartner. Moto2-teamet skal ledes av erfarne Aki Ajo. Ajo leder i dag Red Bull KTM-teamet i Moto3. Ajo ledet også teamet til Johann Zarco da han tok VM-tittelen i Moto2 i 2015.

 

FARVEL HONDA?

Mange regnet det lenge som usannsynlig at KTM ville delta i Moto2, fordi klassen får alle sine motorer fra Honda. Enhetsmotoren er en noe «biffet opp» versjon av motoren som sitter i Hondas CBR 600RR. Men når det nå er kjent at Honda vil slutte å levere motorer når sesongen 2018 er over, er det med en gang mer logisk at KTM også deltar i Moto2-klassen.

 

Facebook-kommentar