KTM har hårete ambisjoner for sin deltakelse i all mulig racing: De vil vinne alt de deltar i. Men erkjenner at det kanskje blir litt vanskelig å vinne VM-tittelen i MotoGP-klassen. I år, altså.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Da KTM hadde sin offisielle lansering av team og sykler for Moto3, Moto2 og MotoGP forleden, var det flere som fikk bakoversveis av selvtilliten «sjefen sjøl» Stefan Pierer opptrådte med.

 

VINNE ALT

Pierer var knallhard på at fabrikkens innstilling og målsetting er at de skal vinne alt de deltar i, og at hensikten er å vinne MotoGP meget snart. Stadig i følge Stefan Pierer. Men både Pierer og teamets to førere er så pass realistiske at de innser at 2017 er en utviklingssesong. Altså en sesong hvor de ikke har mulighet til å vinne selve VM-tittelen.

 

LITT VILL

Eller som den ene fabrikkføreren Pol Esparargo sier det:

– Akkurat nå er oksen litt vill. Men sykkelen føles likevel meget bra. KTM er jo helt nye i MotoGP sammenlignet med de andre fabrikkene, men jeg synes vi tar store steg hver eneste gang jeg setter meg på sykkelen.

 

MOTO2

I år skal KTM/Red Bull også ha en fører i Moto2 – nemlig regjerende Moto3-verdensmester, sørafrikanske Brad Binder, som altså rykker opp en klasse. Han har ikke satt seg like hårete mål som «boss» Pierer, men er opptatt av å lære så mye som mulig om sin nye sykkel i 2017-sesongen. Som kjent kjører samtlige Moto2-team med motorer fra Honda (CBR600RR), så den overgangen blir nok litt spesiell for unge Binder.

 

«HATER HONDA»

For sjefen Stefan Pierer er nok bruken av Hondas motorer en sur sitron å bite i. Han har nylig uttalt følgende:

– Honda er den mest hatede konkurrenten. De er kjent for å jukse! Som eksempler på det siste hevdet Pierer at de etterfylte drivstoff ulovlig i årets Dakar Rally, og at de lot sine Moto3-motorer overskride maks tillatt turtall. Og fortsatte:

– Moto 2-klassen er billigere for oss å delta i fordi motorvalget er låst, men motoren kommer altså fra vår mest hatede konkurrent, Honda. Men jeg har hørt at fra 2019 skal vi bruke Triumph motorer. Det høres mye bedre ut for meg!

 Årets sesong kommer i alle fall ikke til å bli kjedelig…

Facebook-kommentar