Roadracingtalentet Stinius Viking Ødegård (14) viste imponerende takter under søndagens NM-finale på Vålerbanen. Med jevn kjøring på lave rundetider reiser han hjem med to 6. plasser og er godt fornøyd med årets siste racehelg på hjemmebane.

 

Stinius Viking har denne sesongen satset stort for å nå sitt store mål om å kunne kjøre VM-løp i roadracing en gang i fremtiden. Hovedfokuset har han på talent-cup’en European Junior Cup, som kjøres sammen med de europeiske rundene av Superbike-VM, men har også tatt steget opp fra 125cc til Superstock 600, som er den nest største klassen her hjemme og et naturlig steg videre for neste sesongs satsing. Fra før hadde han kjørt et NM-løp på Mo i Rana tidligere i sommer.
Målet for helgen var å presse sine egne rundetider og bygge på sin minimale erfaring på 600-kubikkeren.

 

God utvikling
Stinius Viking åpnet helgen ved å sette gode rundetider allerede under fritreningen på fredag. Vålerbanen, som han anser som sin hjemmebane, er en bane han kjenner godt fra 125cc, men han har kun et fåtall treninger her med sin Yamaha R6 Superstock 600-sykkel.

 

På lørdag fortsatte han den gode utviklingen under de to kvalifiseringsomgangene og forbedret sin bestetid med 2,5 sekunder fra fredags-treningen. Dette holdt til 6. startspor før søndagens to siste løp i årets Norgesmesterskap.

 

Jevn kjøring i høyt tempo
I det første løpet på søndag fikk Stinius Viking en god start og kjempet i mange runder om 5. plassen. Mot slutten av det 18 runder lange racet gikk han litt tom for krefter, men klarte allikevel å forsvare sin 6. plass fra kvalifiseringen, og var godt fornøyd med egen kjøring.

 

I løp nummer to hang han enda bedre med fra start og kjempet i en trio om 4. plass. Han kjørte mange jevne rundetider, satt ny personlig bestetid flere ganger og perset til slutt med rundetiden 1.00.180. To små feil gjorde at han mistet kontakten med de to foran mot slutten, men kjørte inn til en trygg 6. plass nok en gang og var glad når han kom i mål for at han klarte å henge enda bedre denne gangen.

 

Thomas Sigvartsen vant begge løpene i overlegen stil og satte også ny banerekord på søndag, mens Alf Georg Joranger tok sammenlagtseieren i NM-klassen.

 

– Dette har vært en bra helg og jeg er veldig fornøyd med min egen utvikling. Målet var å forbedre rundetidene mine og det har jeg gjort hver gang jeg har vært ute på banen, og nå er jeg ikke langt unna å komme ned på 59-tallet. 6. plassene i løpene er også bra og det var fint å se at jeg kan henge med de foran meg. Nå må jeg bare fortsette å trene og kjøre mer, og så er det ikke langt opp til pallen etterhvert. Takk til alle som kom for å se på oss og ikke minst alle som har hjulpet meg, både av samarbeidspartnere og privatpersoner, i årets NM-satsing, sier Stinius Viking selv.

 

Nå venter skolestart og begynnelsen på det siste året på ungdomsskolen for 14-åringen, før nest siste runde i European Junior Cup skal kjøres på tyske Nürburgring i begynnelsen av september.

 

Følg Stinius Viking Racing på Facebook og web for oppdateringer!
www.facebook.com/stiniusvikingracing | www.stiniusviking.com

 

Facebook-kommentar