Finner du ikke igjen førerkortet ditt? Nå kan du søke om nytt på nett.

 

Og du er ikke alene om å ikke finne igjen «lappen» din. Hvert år melder 60 000 personer fra til Statens vegvesen om at de har mistet førerkortet. Nå kan du altså gjøre dette via nettsidene deres.

POLITIET
Tidligere har du vært nødt til å dra til en trafikkstasjon eller til politiet for å melde fra om mistet førerkort. Nå kan du gjøre det fra en nettleser.

– Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet, blir det 500 kroner i gebyr, uttaler Bujar Llukaj på førerkortkontoret i Vegdirektoratet til NMCU.

 

VEGVESEN.NO

– Nå kan du imidlertid enkelt melde førerkortet tapt på vegvesen.no og slippe gebyr om du blir stoppet.  Når du melder førerkortet tapt på vegvesen.no, får du en midlertidig kjøretillatelse. Printet ut og sammen med legitimasjon er denne gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland i opptil tre måneder, sier Llukaj.

 

FIRE UKER

– Finner du ikke igjen førerkortet ditt, kan du etter fire uker bestille nytt. Dette må du enn så lenge gjøre på trafikkstasjonen. Vi jobber med å få en nettjeneste også for dette, og etter planen kommer den til neste år, avslutter Llukaj i en samtale med NMCU.

Statens vegvesen har de senere årene lagt ut flere digitale tjenester på vegvesen.no. I tillegg til å melde fra om mistet førerkort, kan du også melde fra om tapt vognkort, levere salgsmelding, bestille time til oppkjøring, finne kjøretøyopplysninger på nettet, med mer.

Facebook-kommentar