17_honda_rebel_300_red_rhp

 

I «stillheten» etter den store motorsykkelmessen  EICMA i Milano, har Honda lansert en aldri så liten opprører: Møt nye Rebel.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Honda Rebel er en cruiser, glider eller bobber – kall den hva du vil. Sykkelen er tilpasset A2-førerkortet, og kommer i fargene rød, svart eller sølv.

 

FEIT OG FIN

De aller fleste detaljene på denne lille godbiten er svartlakkerte. I fronten sitter et bredt 130/90-dekk, og over framhjulet sitter en kort forskjerm. Det er relativt tydelig at Honda ønsker at nye Rebel skal være et slags blankt ark for folk som vil bygge sin helt personlige variant av denne motorsykkelen.

 

FRA CBR 500R

Motoren er hentet fra den mer sportslige fetteren CBR 500R. Innsprøytningen er dog endret noe, slik  at Rebel har mer bunndrag, men ikke like mye å gi i toppen av registeret som CBR 500R. Dette vil vi tro harmonerer godt med akkurat denne typen motorsykkel. I tråd med A2-segmentet har den en makseffekt på 45 hestekrefter ved 8500 omdreininger. Maks dreiemoment er på greie  44,6 Nm ved 6000 omdreininger.

 

LAV OG FIN

Dette må være en grei sykkel å håndtere for de som er litt korte i «lortfallet». Salhøyden er lave 69 centimeter. Rebel er heller ikke av de lengste, med en akselavstand på 1488 millimeter. Den klassisk utformede bensintanken rommer drøyt 11 liter. Like klassisk utformet er LCD-panelet som Honda har plassert i et rundt instrumenthus.

Framgaffelen er av den konvensjonelle typen. Bak sitter det to justerbare dempere.

 

2017-honda-rebels

Facebook-kommentar