Ansatte som kjører motorsykkel med ”Transport for London” TfL, får en dags betalt kurs hvert år. Etter kurset får de som er med tilbud om gratis og sikre MC-parkering og du kan se den fra din arbeidsplass.Av: Mona Forsnes

Initiativet beskrives av Steve Connolly, TfL, i et infoblad fra European Transport Safety Council, ETSC.

London er en av fire steder som inngår i projektet eSum som handler om å øke sikkerheten til motorsyklister i storbyer og nåharflere firmaer oppdaget tilbudet i London. Motorsyklistene har også fått med seg at de kan bruke et stort antall bussfiler som vi er vant med her hjemmet i Norge. Dette øker som kjent synligheten og har redusert antalle ulykker.

TfL har 28 000 ansatte på 37 kontor. Mange pendlere på motorsykkel blir også oppfordret til å være med på å øke sin kompetanse og får tilbud til å være med på kurs hvert år. Dette kurset gir de rettigheter til å få parkert i nærheten av sine arbeidsplasser.

TfL har 12heltidsansatt politi som arbeider med MC-sikkerhet blandt Londons motorsyklister. TfL satser også på annonsekampanjer for å øke oppmerksomheten både blandt motorsyklister och bilister om MC-sikkerhet.

Infobladet fra ETSC kan du les her.

Hjemmeside eSum.

Noe for våre arbeidsplasser og ansatte her hjemme i Norge også?

Facebook-kommentar