BRILJERTE: Jorge Lorenzo briljerte på Sepang.

BRILJERTE: Jorge Lorenzo briljerte på Sepang.

 

Akkurat nå ser det ut som om det skal bli vanskelig å slå Jorge Lorenzo i årets MotoGP. Under tre testdager i Malaysia har spanjolen vært helt overlegen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og på den siste av årets tre første offisielle testdager på Sepang-banen utenfor Kuala Lumpur i Malaysia, var Lorenzo virkelig i det umulige hjørnet.

 

YAMAHA-DOBBEL

Som eneste fører krabbet Lorenzo under den magiske tominuttersgrensen på Sepang, med en runde på 1.59,5. For å sette det hele i perspektiv: Lorenzo satte bestetid med det hardeste bakdekket førerne kan velge mellom. Og tiden er bare drøyt tre tideler bak Dani Pedrosas kvalifiseringstid (pole position) før fjorårets løp på samme bane. Evigunge Valentino Rossi hadde onsdagens nest beste tid, ni tideler dårligere enn lagkameraten.

 

STONER IMPONERER

Derettter fulgte Marc Marquez og Cal Crutchlow, henholdsvis 1,3 og 1,4 sekunder bak Lorenzo. Men føreren som både imponerte og fikk mest oppmerksomhet, var den «pensjonerte» verdensmesteren fra 2011, Casey Stoner. Han er som kjent testfører for Ducati og jobber tett sammen med fabrikkførerne Iannone og Dovizioso for å utvikle Ducatis 2016-versjon av MotoGP-sykkelen. Stoner klarte dagens femte beste tid, 1,5 sekunder bak umulige Lorenzo.

 

STONER: Casey Stoner har imponert på Sepang.

STONER: Casey Stoner har imponert på Sepang.

 

NEPPE WILDCARD

Etter at Stoner ble offisielt presentert som testfører for Ducati for noen måneder siden, har det blitt spekulert i om han vil delta som wildcard-fører på noen av sesongens GP-løp. Mange har vel drømt om at han gjør comeback på hjemmebanen Phillip Island, hvor han har en nærmest uslåelig rekke av triumfer. Men det er også mange som mener at dette ikke er sannsynlig. En av hovedårsakene til at den litt innesluttede australieren forlot MotoGP-sirkuset etter 2012-sesongen var nettopp at han var møkk lei all oppmerksomhet og mediastyr.

 

NY TEST I AUSTRALIA

Neste store utfordring for MotoGP-førerne blir en ny offisiell tredagers test nettopp på Phillip Island fra 17. februar. Sesongens første løp er som vanlig i flomlyset i Qatar. Datoen er 20. mars. Det er bare å glede seg.

 

Facebook-kommentar