2016ym__gp_2815.gallery_full_top_fullscreen

PÅ GJENSYN: Regjerende verdensmester Jorge Lorenzo (nummer 99) går fra Yamaha til Ducati neste sesong.

Da var det offisielt: Jorge Lorenzo forlater Yamaha og «teamkompis» Valentino Rossi og kler seg i Ducatirød skinndress neste sesong.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Jorge Lorenzo har vært MotoGP-fører i fabrikkteamet til Yamaha siden 2008. Han ble verdensmester i den største klassen første gang i 2010. Deretter i 2012 og i 2016. Neste år kjører han altså for Ducati.

 

GODE PENGER

Dagens pressemeldinger fra Ducati og Yamaha sier ingen ting om Lorenzos nye årslønn, men troverdige kilder melder at han kan cashe ut rundt 15 millioner euro pr sesong – eller omtrent 135 millioner norske kroner. Pressemeldingene sier heller ingen ting om hvem det er som må forlate fabrikkteamet til Ducati som følge av overgangen. Bikeport har tidligere spådd at Andrea Dovizioso blir hos den italienske fabrikken, mens Andrea Iannone må se seg rundt etter ny jobb.

 

NY MAKKER

Som kjent har Valentino Rossi allerede sikret seg ny kontrakt med Yamaha for sesongene 2017 og 2018. Det spennende nå er selvfølgelig hvem som blir Nummer 46 sin nye makker. Det heteste navnet i MotoGP akkurat nå er spanjolen Maverick Vinales, som for øyeblikket kjører for Suzukis fabrikkteam. Vinales har imidlertid en klausul i sin kontrakt med Suzuki at den japanske fabrikken har anledning til å «matche» en konkurrents tilbud og beholde ham ytterligere ett år.

 

STOL-LEKEN

Jorge Lorenzos ventede overgang til Ducati setter i gang en skikkelig «stol-lek» i MotoGP-sirkuset. Hvem blir værende hos Ducati? Hvem må gå? Om det som ventet blir Andrea Iannone; hvem vil ha ham? KTM trenger en toppfører når de går inn i MotoGP neste sesong. Det samme gjør Aprilia. Og altså: Yamaha trenger en ny fører, og har kastet sine øyne på Maverick Vinales som i dag kjører for Suzuki. Om så skjer – hvem vil bli «sukiz» nye fører? Og: Hvor motivert vil Lorenzo være på utgående kontrakt for Yamaha? En VM-tittel utløser en saftig bonus fra Yamaha, og vi tipper at den pengeglade mallorcanske føreren har veldig lyst på akkurat den før han forlater Valentino Rossi og Yamaha.

 

Facebook-kommentar