ZX10R-30-ans-3

ZX-10R: Kawasaki lover betydelig oppdatering av neste års ZX-10R

 

Det er den tiden på året. Neste års modellnyheter begynner å lekke ut. I går var det Ducatis nye Monster 1200R. Nå har Kawasaki sluppet sin teaser.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og det er prestisjesykkelen ZX-10R som i følge fabrikken skal få en kraftig (og etterlengtet, må vi vel tilføye) oppdatering.

 

WORLD SUPERBIKE

I følge en knapp pressemelding fra Kawasaki, er oppgraderingen av supersport-sykkelen vesentlig, og den nye tteknologien hentes fra syklene de konkurrerer med i World Superbike Series (WSBK).

 

ORDKNAPPE

Det er ventet at Kawasaki offentliggjør flere detaljer om sykkelen i løpet av få dager – kanskje så tidlig som under motormessen i Frankfurt neste helg. Men de uttaler at de skal gjøre noen få, men effektive endringer på helkåpen, nye fjærer og dempere, samt nye – og må vi formode – bedre bremser.

 

ELEKTRONIKK

Både den nye helkåpen, samt bremser og dempere, henter inspirasjon fra syklene Tom Sykes og Jonathan Rea kjører med stor suksess i WSBK. Kawasaki sier også at de vil forbedre motorytelsen og de såkalte «førerhjelpemidlene» – altså elektroniske hjelpemidler.

Facebook-kommentar