Superbike-fører Carl Berthelsen må bremse ned og la kroppen få bestemme ut sesongen.

Suzuki-fører Carl Berthelsen var svært skuffet etter den andre runden i det nordiske mesterskapet i Superbike i Finland sist helg. Ettervirkningene av kyssesyken er ikke borte, og superbike-føreren må følge kroppen ut sesongen.

– Jeg var utrolig skuffet etter Alastaro. Jeg følte med trøtt, slapp og ukonsentrert hele helgen. Jeg må rett og slett innse at formen kan svinge gjennom denne sesongen, sier Berthelsen, som kjører for Borg MC-klubb.

Må bruke mer tid
Før sesongen trodde Carl Berthelsen at formen var tilbake og at han var kvitt ettervirkningene av kyssesyken.

– Etter den forrige NM-runden på Rudskogen følte jeg meg så utrolig bra, og jeg var sikker på at nå løsnet formen skikkelig. Derfor var skuffelsen ekstra stor når jeg ikke fikk det til å stemme i Finland. Men jeg har innsett at vi må følge kroppen, og bruke denne sesongen til å komme tilbake for fullt, forteller Borg-føreren, og legger til.

– Det er klart det er kiipt å innse at kroppen ikke fungerer som man ønsker, men jeg kan ikke forvente så mye av meg selv denne sesongen, og jeg må være tålmodig når det går dårlig, sier han.

Tror på et godt resultat
Allerede et par dager etter det nordiske mesterskapet i Finland følte Carl Berthelsen seg bedre, og han har nå reist til Arctic Circle Raceway der årets andre runde av norgesmesterskapet i roadracing kjøres. Banen i Mo i Rana er Norges lengste asfaltbane, 3753 m lang. Motoranlegget som kostet 61 millioner kroner å bygge er riksanlegg for motorsykkelsporten i Norge.

– Banen er utrolig fin, og jeg liker meg veldig godt på anlegget. Jeg hadde banerekorden på Artic Circle Raceway frem til i fjor, forteller Berthelsen, som satser på å være med helt fremme i årets løp.

– Jeg vet jeg kjører fort på banen, og jeg føler formen er langt bedre nå enn sist helg. Derfor er jeg veldig optimist foran helgens runde, sier han.

Facebook-kommentar