MISANO: MotoGP-løpet på Misano startet på tørt føre. Så kom regnet...

MISANO: MotoGP-løpet på Misano startet på tørt føre. Så kom regnet…

 

Maken til dramatikk! På makaløse Misano fikk racefans spenning i bøtter og spann. Helt klart sesongens mest innholdsrike MotoGP-løp.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Helt til slutt vant Marc Marquez. Det er kanskje ikke så overraskende. Men de færreste hadde nok tippet at han skulle få følge på seierspallen av to engelskmenn; Bradley Smith og Scott Redding.

 

LORENZO LEDET

Jorge Lorenzo hadde beste startspor. Ved siden av ham sto Marquez og hjemmefavoritt Valentino Rossi. Lorenzo tok oppskriftsmessig ledelsen foran de to sistnevnte. Men så begynte det å regne… Rossi knappet inn forspranget, passerte Marquez og lå helt i rygg på Lorenzo når han valgte å kjøre inn i depoet for å bytte til sykkel med regndekk.

 

MOROA STARTET

Og da startet moroa. Ut av depoet havnet Rossi et godt stykke bak Lorenzo og Marquez, men den italienske veteranen behersker vått føre godt, og tok stadig innpå de to i front. Etter hvert passerte Valentino Rossi både Marqez og Lorenzo. Men så sluttet det å regne…

 

TAKTISK TABBE?

På det meste hadde Rossi over to sekunders ledelse på Lorenzo, og over 90.000 tilskuere forberedte seg på at han skulle ta en solid hjemmeseier. Slik gikk det ikke. Banen tørket opp, og flere og flere førere smatt inn i depoet og byttet til sykkel med slicks. Mens Valentino Rossi fortsatt ledet på regndekk, begynte førerne bak ham å kjøre rundene ti-elleve sekunder raskere enn veteranen.

 

PÅ TRYNET

Lorenzo byttet til slicks en runde før Rossi, og tjente grovt på den vurderingen. Helt til han krasjet ut av løpet i sving 15. Dermed var det duket for Marquez – som også byttet til slicks igjen en runde før Rossi. Italieneren havnet til slutt på femteplass, men er trolig ikke veldig lei seg. I og med at Lorenzo nok en gang krasjet ut av et løp, leder nå Valentino Rossi serien med 23 poeng foran Lorenzo.

 

TØRT-VÅTT-TØRT: Racefans over hele verden fikk mye dramatikk for pengene under søndagens MotoGP-løp.

TØRT-VÅTT-TØRT: Racefans over hele verden fikk mye dramatikk for pengene under søndagens MotoGP-løp.

Facebook-kommentar