DEBUTANTER: 11 førere fra Rookie 1000 har anledning til å stille til start i Superbike-klassen, og syv førere fra Rookie 600 kan stille i Superstock 600 til helgen.

DEBUTANTER: 11 førere fra Rookie 1000 har anledning til å stille til start i Superbike-klassen, og syv førere fra Rookie 600 kan stille i Superstock 600 til helgen.

 

 

Når den grommeste klassen i norsk motorsykkelsport dundrer ut av depoet på Motorsportfestivalen på Rudskogen kommende helg, er det med mange superbike-debutanter i startfeltet.

 

Tekst: Claus Diseth

Foto: Gary Bailey

 

Norgescupen for Rookie 600 og Rookie 1000 ble avsluttet med løpene på Vålerbanen forrige helg. Cupen gir førerne opprykkspoeng, og totalt er det 11 nye førere som kan starte i Superbike-klassen til helgen, og syv førere som kan starte i Superstock 600 for første gang. Om de vil… (Liste over førerne som er klasset opp, ligger nederst i saken).

 

Syv år siden sist

Bikeports egen Elizabeth Kobberød er en «debutantene» som skal kjøre i superbike-klassen under årets motorfestival. Da er det syv år siden sist gromklassen hadde besøk av en kvinne, nemlig Stine Karlsen.

 

BESTEMOR: Elizabeth Kobberød i fint driv.

BESTEMOR: Elizabeth Kobberød i fint driv.

 

Bestemor Liz

Bak på skinndressen til «Liz» står følgende kjekke melding: «Du har nettopp blitt forbikjørt av bestemor».

– Det er lov med litt humor i dette miljøet, og mannfolka tar meldingen min stort sett med et smil, sier Elizabeth. Som for øvrig er bestemor til to.

 

Klasset opp

«Liz» kjørte sitt første løp i roadracing i august 2010. De siste sesongene har hun kjørt i klassen «Rookie 1000». Etter NM-runden på Vålerbanen forrige helg, har hun samlet nok gode resultater i år til å bli klasset opp, og avslutter sesongen med to løp på Rudskogen som Superbike-fører.

 

Skrekkblandet fryd

– Det har selvfølgelig vært et mål for meg å bli klasset opp. Men nå som det har skjedd, ser jeg frem til løpene på Rudskogen med skrekkblandet fryd, sier IT-konsulenten bosatt på Vikhammer i Malvik kommune, rett utenfor Trondheim.

 

AI0W9459

 

Adrenalinkick

«Liz» hadde kjørt motorsykkel i mange år før hun begynte med roadracing.

– Jeg innså på et tidspunkt at dersom jeg skulle beholde førerkortet, måtte jeg komme meg inn på en lukket bane. Derfor begynte jeg med roadracing.

– Hva er det du liker med roadracing?

– Jeg liker jo å kjøre motorsykkel. Det er et veldig bra miljø. Også adrenalinkicket, da. Det er rett og slett gøy å få grisekjøre motorsykkel – helt lovlig, sier hun og slår opp latterdøren.

 

Dyr sport

Roadracing er ingen billig sport, akkurat.

– Jeg bruker mellom 15-20.000 kroner på en løpshelg… dersom jeg holder meg på hjula, forklarer Liz som alltids har plass til nye sponsorer og samarbeidspartnere.

– Med startavgifter, dekk, bensin, transport og andre løpende utgifter, bruker jeg nok såpass på en løpshelg. I tillegg går det en del kroner til treningsleirer, førerutvikling og ikke minst motorsykkelen. Så jeg kan fort bruke 130-200.000 kroner i løpet av en sesong. Men en hobby skal man jo ha!

 

Disse er klasset opp:

 

ROOKIE 1000 (Norgescup)

 

1. Thomas A. Iversen, Borg MCK

2. Vidar Moe, Solør MCK

3. Andreas Aasland, Borg MCK

4. Oddgeir Estenstad, ACM

5. Syver Anmarkruud, Borg MCK

6. Harald Skaar, Solør MCK

7. Erik Kjuus, Borg MCK

8. Robin Andre Nilsen, Borg MCK

9. Elizabeth Kobberød, ACM

10. Magnus Bjørnerød, Borg MCK

11. Andre Bakken, Borg MCK

 

ROOKIE 600 (Norgescup)

 

1. Vegard Mathisen, NMK Molde

2. Marius S. Hansen, Solør MCK

3. Stian Edvardsen, Solør MCK

4. Martin Høyland, Stavanger RR

5.  Kenneth S. Laget, Borg MCK

6. Thomas Schie, Borg MCK

7. Georg Holter-Hovind, Borg MCK

 

Facebook-kommentar