93marquez_s5d8870_original

 

Regjerende verdensmester i roadracing, Marc Marquez, har brukket hånden etter å ha veltet på tråsykkel. 2015 er åpenbart en mørk sesong for Hondaføreren.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det vil seg ikke for den dobbelte MotoGP-mesteren i sesongen 2015. Etter å ha krasjet ut av uvanlig mange løp denne sesongen, ligger han håpløst bak Valentino Rossi og Jorge Lorenzo. Med bare fire løp igjen av årets serie, har han nå også brukket et ben i hånden.

 

TRENINGSTUR

Marc Marquez gjennomførte en treningstur på tråsykkel sammen med sin bror Alex, da han veltet. Det ble raskt konstatert brudd i et ben i venstre hånd, og det er allerede operert. Etter hva som opplyses, har han fått skrudd sammen det brukne benet med en titanplate.

 

TIL JAPAN

Neste løp i MotoGP-serien går av stabelen på Twin Ring Motegi i Japan 11. oktober. Banen regnes som Hondas hjemmebane. Det er foreløpig ikke klart om uheldige Marquez vil være i stand til å delta, men kjenner vi den tøffe spanjolen rett, vil han gjøre sitt ytterste for å forsøke å rette opp noe av inntrykket etter en svakere sesong enn forventet.

 

PÅ ETTERSKUDD

Som kjent leder italienske Valentino Rossi mesterskapet foran spanske Jorge Lorenzo – begge to Yamahaførere. Marquez har 65 poeng å ta igjen på Lorenzo og 79 opp til Rossi. Det er 100 poeng igjen å kjempe om (4 race), så teoretisk sett er det mulig for Hondaføreren å vinne mesterskapet. Men da skal de to foran ham prestere uvanlig dårlig. I tillegg ligger Ducatifører Andrea Iannone bare 12 poeng bak Marquez i kampen om tredjeplassen i VM sammenlagt.

Facebook-kommentar