Marc Márquez tok sin femte seier for sesongen da han søndag vant Aragon MotoGP i Spania.

Med seieren leder nå Marquez sammenlagt med 16 poeng foran italienske Andrea Dovizioso (Ducati). Det ble trippelt spansk på pallen. Honda-fører Marquez vant foran Dani Pedrosa (Honda) og Jorge Lorenzo (Ducati).

Marquez startet i femteposisjon og passerte blant annet Lorenzo, Rossi og Vinales på veien til seier:

– Det er viktig å dra til Japan med dette forspranget. Jeg tok høy risiko, men jeg startet løpet med en mental innstilling om å vinne og det gikk bra i dag. Det er viktig fordi nå leder vi med 16 poeng, og det er så klart bedre å ha dette forspranget enn å ikke ha det. Men det som har størst betydning er at vi siden Montmelo har vært på pallen, bortsett fra Silverstone. Nå gjelder det bare å holde fokus på de kommende rundene. Motegi har vært problematisk for meg tidligere, men i fjor følte jeg at det gikk bra. Så får vi se hvordan det går i år. I Østerrike forventet jeg å slite. Mens i dag slet jeg mer enn jeg hadde forventet, til tross for seieren. Uansett må du ta høy risiko. Hvis jeg ikke hadde gjort det i dag, ville vi endt på tredjeplass, sier Marc Márquez til MotoGP.

Nummer to i sammendraget, Dovizioso, som lå likt med Marquez før søndagens løp, kjørte inn til en sjuendeplass.

Italieneren kom også bak Maveric Vinales (Movistar), Valentino Rossi (Movistar) og Aleix Espargaró (Aprilia)

Det gjenstår fire VM-runder av sesongen. Neste runde går i Japan.

Facebook-kommentar