I forbindelse med MotoGP-løpet i Kina for snart tre uker siden ble en ny motorsykkel fra Kina avduket. Maxtra 125 fra Maxtra Racing.

Maxtra 125 er en helt ny 2-taks 125 ccm racingsykkel designet og laget for å delta i race for 2009-sessongen. Teamet har høye målsetninger og ønsker å være med i toppen allerede i 2011.

Blir dette et MC-merke med høy kvalitet til lav pris?

Det er mye som er Made in China som kanskje ikke akkurat er kjent for høy kvalitet, men trolig har Maxtra en litt annen holdning til kvalitet.

Fabrikken har satset på høy internasjonal ekspertise innen motorsykkel-bygging og motorsykkel race, og hentet nøkkelpersoner fra blant annet England og Nederland.

Motoren er designet av Nederlandske Jan Witteveen som tidligere har arbeidet for Sachs, Cagiva og Aprilia. Rammen og plastikken er designet av Engelskmannen Steve Harris.

maxtra2_1211352368.jpg

Maxtra er et resultat av at en av Kinas største motorsykkelprodusenter, Haoje, ønsket å satse tungt på racing, og håper at gode resultater vil skape en økt etterspørsel world wide, og kjøpte i grunnen kunnskapen om hvordan en skal bygge en topp motorsykkel for racing fra Europa.

maxtra_1211352349.jpg

Resultatet er Maxtra 125, en motorsykkel hvor så å si alt er spesialdesignet, utviklet og bygd kun for denne sykkelen. Så dette er ikke en klonet Yamaha eller Honda. Dette er et helt nytt MC merke. Og trolig stopper ikke kinesernes modellprogram med denne. Fabrikken Haoje har kapasitet til å bygge i overkant av tre millioner motorsykler årlig.

maxtra3_1211352377.jpg

Hvilke planer fabrikken har med Maxtra på sikt vites ikke, men dette er topp moderne vestlig teknologi satt sammen av topp kompetente designere og produseres i lavkost-land som kan sende ut tre millioner motorsykler årlig. Det burde kanskje få andre produsenter til å tenke litt fremover Dette kan bli en storselger på verdensbasis med topp kvalitet til en veldig rimelig pengesum.

http://www.maxtra-racing.com/default.aspx

Facebook-kommentar