Salgstallene for april er klare: Yamaha troner fortsatt på salgstoppen så langt i år, men BWM solgte bedre i april måned. 

Hver måned presenterer Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) statistikk over antall nyregistrerte tunge motorsykler.

Tallene gir både forbrukere og forhandlere en viktig pekepinn om hvilke trender som gjør seg gjeldende i markedet for salg av tunge motorsykler.

Og nå er april-tallene klare:

Så langt i år er det Yamaha som troner øverst på salgspallen. Produsenten befester dermed sin posisjon som landets mest solgte tunge motorsykkel. Og slik har det vært et noen sesonger nå. 

Har du sett denne? Heftig og futuristisk promo av Yamahas nye MT- 09: 

Bare i april måned rullet det ut 158 nyregistrerte Yamaha-jern fra norske forhandlere.

Hittil i år kan Yamaha notere seg 332 solgte sykler. På samme tidspunkt i fjor hadde Yamaha solgt 331 sykler. Med andre ord ingen vekst å snakke om.

BRA MÅNED FOR BMW

Markedsfolkene i Yamaha-leiren merker seg garantert at rett bak kommer BMW, som isolert sett i april måned har hatt en god salgsmåned med 180 solgte sykler (22 flere enn Yamaha).

Årets aprilsalg for BMW er imidlertid noe lavere enn i fjor da salget endte på 191 sykler.

Hittil i år viser fasiten for den tyske produsenten 316 solgte sykler. Dermed kan tyskeren – i motsetning til Yamaha – notere seg en liten vekst sammenlignet samme periode i fjor, da det ble solgt 303 tunge motorsykler.

Honda holder tredjeplassen i april med 114 solgte sykler – noe dårligere enn april i fjor da salget endte på 147 sykler.

Hittil i år har Honda sendt 214 sykler til nyregistrering – som er betydelig svakere enn samme periode i 2016, da fasiten viste 267 solgte.

Se alle salgstallene her

(Tallene inkluderer ikke importerte sykler som nyregistreres i Norge)

Facebook-kommentar