Tor Sagen tester 2012 H D 72

 

Tradisjonen tro selger Harley-Davidson godt i høstmånedene. Så også ved utgangen av november.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Vi vet ikke helt hva det er med kjøperne av nye Harley-Davidson, men glade i å handle på høsten, ja det er de.

 

PÅ HØST-TOPPEN

I statistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) troner i alle fall Harley-Davidson på toppen av listen over antall nyregistrerte motorsykler i november. Vi snakker dog ikke om voldsomme tall. I denne høstmåneden leverte landets H-D-forhandlere ut 11 nye motorsykler. Så langt i år har merket totalt solgt 513 motorsykler.

 

TREENIGHET

Bak amerikanerne er andreplasen på novemberlista delt mellom Yamaha, Honda og BMW. De to japanske merkene samt tyske BMW har hver levert ut seks nye, tunge motorsykler i november. Dette er nesten helt identiske tall om vi skuer tilbake til november i fjor. Da solgte Yamaha fem sykler, BMW syv og Honda seks.

 

SALGSTOPPEN

Ser vi 2016 under ett fram til utgangen av november, troner Yamaha suverent alene på salgstoppen. Så langt i år har «stemmegaffelmerket» levert ut 897 tunge motorsykler. Det er en solid økning i forhold til samme tid i fjor, da Yamaha hadde solgt 792 sykler. Økningen er på gode 13,3 prosent. BMW er en god nummer to på listen, med 658 solgte sykler. Dette er en liten nedgang fra i fjor, da tyskerne hadde solgt 675 tungsykler. Vi tipper at Honda også er fornøyd med året. «Big Red» har nyregistrert 626 tunge tohjulinger, mot 550 i fjor. Økningen er på gode 13,8 prosent.

 

GODT ÅR

Bak Yamaha, BMW, Honda og Harley, finner vi KTM, Kawasaki, Ducati og Suzuki. Ducati er nok ikke helt fornøyd med årets sesong, med en salgsnedgang på 30 prosent. Suzuki på sin side har opplevd en nedgang på 27,7 prosent, og henger nok også litt med leppa.

Så langt i år har landets leverandører av tunge motorsykler nyregistrert totalt 4.666 glinsende nye doninger. Dette er kun ti sykler færre enn toppåret 2015.

 

Facebook-kommentar